Cine ar putea muri în valul 4 al pandemiei covid-19. Un director de spital face dezvăluiri de ultimă oră

Cine ar putea muri în valul 4 al pandemiei covid-19. Un director de spital face dezvăluiri de ultimă oră
Este tot mai previzibil un val 4 de pandemie

Cazurile de coronavirus și spitalizările cresc în toată țara. În aceste zile oficialii din domeniul sănătății continuă să solicite prudență. Specialiștii avertizează că România nu ar putea face față unui posibil val 4 de infecții. Avertizările vin și pe fondul scăderii ratei de vaccinare și pe faptul că mulți români își vor lăsa garda jos prea repede.

Este tot mai previzibil un val 4 de pandemie

La nivel național, dar și la nivel mondial, se cere accelerarea eforturilor de vaccinare. În tot acest timp experții speră că ultima creștere a cazurilor nu va fi ca anul trecut. În timp ce creșterea în cazuri și spitalizări poate fi deja deja vu, experții în sănătate speră că acest „val 4” va fi diferit de vârfurile anterioare ale pandemiei.

Motivul principal sunt vaccinurile, care până acum s-au dovedit extrem de eficiente în prevenirea bolilor severe de COVID-19. Cu toate astea, România are un ritm din ce în ce mai scăzut al vaccinărilor, iar cazurile de infectări cu noua tulpină, sunt din ce în ce mai multe.

Conform unui raport INSP, au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Din acest total 313 sunt cu varianta Delta. Același raport INSP spune că dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 de persoane fuseseră vaccinate. Trei erau incomplet vaccinate și 59 complet vaccinate. Datele sunt îngrijorătoare și scot în evidență refuzul unui număr din ce în ce mai mare de români de a se vaccina.

Românii care refuză vaccinarea vor fi primele victime în noul val

Din ce în ce mai multe voci afirmă că cei care astăzi refuză vaccinarea, vor ajunge să fie victimele unui posibil val 4 al pandemiei. Printre cei care au tras un astfel de semnal de alarmă, se numără și Radu Crișan, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași. Medicul spune că lipsa accelerării vaccinării și, implicit, refuzul românilor de a accepta vaccinul, sunt factori determinanți pentru viitoarele victime ale noului val al pandemiei.

„Cei care vor muri în acest val 4 sunt aceia care acum comentează și refuză vaccinarea, spun că sunt hărțuiți. O parte din cei care vor muri sau vor face forme grave sunt cei care acum râd, protestează și emit tot felul de teorii ale conspirației.

Din păcate, iar începem să rămânem fără locuri în spital pentru pacienţii COVID. Trebuie să vă vaccinaţi pentru că şi România, dar şi întreaga lume, este lovită acum de cel de-al patrulea val cu această nouă tulpină de SARS-COV-2, tulpina Delta.”, a declarat medicul, într-o postare pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI