Cine a pus la cale Revoluția din 1989. Nicolae Ceaușescu, sabotat de ruși sau de americani?

Cine a pus la cale Revoluția din 1989. Nicolae Ceaușescu, sabotat de ruși sau de americani?
Cine a pus la cale Revoluția din 1989. Nicolae Ceaușescu, sabotat de ruși sau de americani?

Cine a pus la cale Revoluția din 1989? Nicolae Ceaușescu a fost sabotat de ruși sau de americani? Anii trec, întrebările rămâne.

Cine a pus la cale Revoluția din 1989? Nicolae Ceaușescu a fost sabotat?

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din țara noastră. Înainte de revoluția română, toate celelalte stare est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație. România a fost singura țară din blocul estic ce a trecut printr-o revoluție violentă și în care liderii comuniști au fost executați.

Cine a pus la cale Revoluția din 1989. Nicolae Ceaușescu, sabotat de ruși sau de americani?
Foto: wunc.org

Anii au trecut, însă întrebările au rămas. Pentru a le alucida, când și când acceptă să vorbească oamenii care au fost miezul acțiunilor. Fostul general Nicolae Militaru insistă că nu a existat niciun fel de ajutor străin la Revoluție din decembrie 1989 și că nu e de acord cu teoria potrivit căreia agenți ai KGB sau CIA au venit în țară pentru a-i incita pe români la revoltă. În anul 1994, John SImpson, un jurnalist celebru al televiziunii BBC, a realizat un documentar despre revoluția română.

Ne-a luat prin surprindere Revoluția?

Întrebată dacă revoluția ne-a luat prin surprindere, acesta a spus purul adevăr. ”De aceea am intrebat cu cine ati stat de vorba inaintea mea, pentru ca toti care au participat la discutiile noastre dinainte, cunosc si ei, in detaliu. Asa ca sa nu va mirati, domnul Brucan a zis ca nu a fost nimic inainte. Nu stie el! Categoric, si domnul Iliescu o sa spuna tot acelasi lucru, pentru ca din toamna lui 1984 situatia a devenit cu totul alta fata de inainte.

El nici acum nu recunoaste asta. Revolutia ne-a luat prin surprindere, acesta este purul adevar si nici atunci, pe timpul revolutiei, numai de asta nu imi ardea mie sau lui sa discutam, despre ce s-a organizat si ce trebuia sa se intimple… si asa mai departe. El nici acum nu stie. I-am transmis eu, prin generalul Ionel, care a venit intr-o zi la mine, i-am povestit foarte multe aspecte, pe care nu le cunostea. Mi s-a comunicat ca i-a transmis ceea ce ii spusesem, dar atit, eu cu Iliescu nu am stat de vorba despre aceasta perioada. In Romania a existat o activitate subterana pentru inlaturarea prin forta a lui Nicolae Ceausescu si a tuturor celor apropiati”, a povestit Militaru, potrivit Mediafax. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI