Cine a început să facă a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Informații de ultimă oră

Cine a început să facă a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Informații de ultimă oră
Cine a început să facă a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Autoritățile în domeniul Sănătății din Israel au decis administrarea celei de-a treia doze de vaccin, cel puțin la persoanele cu sistem imunitar deficient.

Cine a început să facă a treia doză de vaccin anti-Covid-19

„Există tot mai multe probe care arată că pacienţii cu imunosupresie nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi după două doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Unii pot dezvolta aceşti anticorpi după a treia doză”, se spune într-un comunicat Ministerul Sănătății israelian.

”Având în vedere numărul de cazuri din ultimele săptămâni şi riscul mare pe care-l reprezintă pentru pacienţi imunodeficienţi atinşi de maladii grave, aceşti pacienţi pot de-acum fi vaccinaţi cu a treia doză de vaccin”, a anunţat ministerul, care a publică o listă cu tipuri de pacienţi care pot avea nevoie de o a treia doză de vaccin, ca de exemplu, cei care au primit un transplant de organe.

După acest anunț, spitalul Sheba, situat în regiunea Tel Aviv, a anunţat că deja a vaccinat cu a treia doză de vaccin pacienţi vulnerabili.

”Am scris istorie azi, când am administrat a treia doză de vaccin Pfizer unor pacienţi care au primit grefe de inimă”, a transmis exprimat spitalul, într-un comunicat.

Laboratorul Pfizer şi firma BioNTech au spus joi că urmează să prezinte ”rezultate încurajatoare ale unor teste în curs cu privire la a treia doză de vaccin actual” autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi din Europa.

Aceste două firme consideră că o a treia doză de vaccin ar putea să consolideze nivelul anticorpilor împotriva noului coronavirus împotriva variantei indiene (delta), a SARS-CoV-2, care este și foarte contagioasă.

Amintim că tot Israel a fost prima țară care a anulat restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul național de vaccinare anti-coronavirus, iar turismul a redevenit disponibil și turiștilor străini.

Bilanț coronavirus România, 12 iulie 2021

Până azi, în România, au fost confirmate 1.081.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 1.045.390 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, s-au înregistrat 39 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Tot până azi, 34.219 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit. În intervalul 11.07.2021 (10:00) – 12.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (2 bărbați), a unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Bacău și Satu Mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI