Cine a fost Olivier Dassault. Omul cu avere de 7 miliarde de dolari și o viață plină de aventură a murit într-un accident de elicopter

Cine a fost Olivier Dassault. Omul cu avere de 7 miliarde de dolari și o viață plină de aventură a murit într-un accident de elicopter
Cine a fost Olivier Dassault

Deputat în Parlamentul Oise în anul 2002, din partea Republicanilor, Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter duminică seară, 7 martie 2021, în Calvados. El era acționar împreună cu familia al grupului industrial francez, Olivier Dassault. El a murit la vârsta de 69 de ani. Iată cine a fost Oliver Dassault.

Cine a fost Oliver Dassault – miliardarul mort într-un accident de elicopter

Moartea lui Olivier Dassault și a pilotului a fost confirmată duminică 7 martie 2021 de Delphine Mienniel, procurorul de la Lisieux. În momentul producerii accidentului, acesta se afla în drum spre casă, întorcându-se dintr-o vacanță. Deocamdată încă nu se știe precis care a fost cauza accidentului, însă bănuielile duc spre o defecțiune tehnică.

Biroul de Investigații și Analize pentru Siguranța Aviației Civile a declarat că aeronava, o Aerospatiale AS350 Squirrel, s-a prăbușit „la decolare”, efectuată „de pe teren privat”. Procuratura a pus mâna pe secția de cercetare a jandarmeriei de transport aerian și a deschis o anchetă judiciară pentru omor.

Cine a fost Oliver Dassault – familie

Olivier Dassault, a fost unul dintre marii industriași ai Franței din epoca post belică. Era tatăl a trei copii, și avea vârsta 69 de ani. Director al grupului Figaro, el a deținut o avere estimată la 5 miliarde de euro, potrivit revistei Forbes, rezultând în special din moștenirea lăsată de tatăl său, Serge Dassault, șeful presei și fostul senator (LR) al Essonne, care a murit în 2018.

După moartea bunicului său, Marcel Dassault, în 1986, tatăl său, Serge Dassault, îl numise director adjunct al Serviciului Falcon din Europa și director al strategiei de aeronave civile a companiei Dassault Aviation, producând avioane de luptă Rafale și avioane de afaceri Falcon. În 2011, a fost numit președinte al consiliului de supraveghere al grupului Dassault, plasându-l într-o poziție bună pentru a prelua într-o zi holdingul familial.

Dar șapte ani mai târziu, cu câteva luni înainte de moartea tatălui său, el a anunțat AFP decizia sa de a demisiona din președinția consiliului de supraveghere al holdingului familial „din cauza incompatibilității cu mandatul său de deputat”. Cu toate acestea, mandatul său de director al Dassault Aviation a fost reînnoit pentru patru ani în mai 2019.

Cine a fost Oliver Dassault – mesajul președintelui Franței

La aflarea veștii, șeful statului, Emmanuel Macron a făcut o postare pe contul său personal de Twitter, referitor la dispariția lui Oliver Dassault, potrivit lefigaro.fr

 „Olivier Dassault a iubit Franța. Căpitan de industrie, adjunct, ales local, comandant de rezervă în forțele aeriene: viața lui de-a lungul timpului, nu a încetat niciodată să ne servească țara, să-și promoveze activele ”, a reacționat Emmanuel Macron pe Twitter. „Moartea lui bruscă este o mare pierdere. Gânduri către familia și cei dragi ”.

Cine a fost Oliver Dassault – pasionat de fotografie

Președinții regionali Xavier Bertrand și Valérie Pécresse, care l-au cunoscut bine, nu au omis să aducă un omagiu „ dragostei sale de viață ” și uneia dintre pasiunile sale, în afară de politică, … fotografie.

Olivier Dassault își văzuse lucrarea, cu multe fotografii alb-negru, expuse în Franța și în străinătate. De asemenea, era pasionat de vânătoare și muzică. Olivier Dassault a compus astfel coloanele sonore originale ale filmelor, precum și identitatea sonoră a Adunării Naționale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI