Pierre Cardin a murit. Ce a pățit celebrul creator de modă francez

Pierre Cardin a murit. Ce a pățit celebrul creator de modă francez
A murit Pierre Cardin

Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Celebrul designer de origine franceză s-a stins din viață chiar în perioada sărbătorilor. Familia acestuia este în stare de șoc, iar fanii creațiilor sale nu se așteptau ca el să părăsească acum această lume.

A murit Pierre Cardin. Creatorul de modă a celebrat mereu libertatea femeii

Pierre Cardin s-a stins din viață, conform BBC. Acesta a fost renumit pentru designerul space-age. Anunțul trist a fost făcut public de familia creatorului. Cardin a fost fiul unui imigrant italian care a revoluționat lumea modei și a celebrat pe tot parcursul carierei sale libertatea femeii. Cariera sa a fost pe culmi după ce a creat 30 de costume pentru „petrecerea secolului”, un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția care a avut loc pe data de 3 septembrie 1951.

De asemenea, a fost adorat de public pentru creațiile haute couture în anul 1953, iar la doar un an distanță ieșea din nou în relief printre colegii de breaslă pentru celebra bubble dress. Cardin a fost recunoscut pentru stilul avangardist, preferând formele și motivele geometrice, ignorând siluetele de orice fel. De asemenea, el a avansat ideea în modă de unisex, experimentând cu succes tot ce și-a propus. Bărbatul a murit într-un spital din Neuilly, anunță Le Figaro. Mai multe detalii despre decesul acestuia nu au fost încă dezvăluite de cei apropiați care doresc discreție în aceste momente grele.

”Cardin a achiziționat chiar și legendarul bistro francez Maxim’s în 1981 și baia cu bule”

„Miracolul esteticului său este că nu este doar un cub alb”, a spus Yokobosky pentru Sotheby’s. „Există mai mult limbaj vizual decât a fi minimal.” În plus față de viziunea distinctă a lui Cardin, Yokobosky atribuie produsele licențiate de succes ale designerului (el avea mai mult de 800 de licențe în 110 buticuri internaționale) implicării directe în crearea lor, asigurându-le astfel calitatea și consistența cu linia de design înaltă. De fapt, licențierea i-a oferit lui Cardin posibilitatea de a fi explorator, provocându-i creativitatea să depășească îmbrăcămintea bidimensională.

„Nu a trebuit să-și facă griji că aruncă priviri pe pista care s-ar vinde”, a explicat Yokobosky. „Ar putea investiga proiectarea iluminatului. Ar putea face oricâte prototipuri dorea. Ar putea face designul mobilierului și nu-și face griji că pierde bani, deoarece folosește 30 de straturi de lac. ”Cardin a achiziționat chiar și legendarul bistro francez Maxim’s în 1981 și baia cu bule, precum Palais Bulles din sudul Franței, în 1992, extinzându-și astfel propria marcă personală și asociațiile cu arta și arhitectura, arată sothebys.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI