Cine a fost, de fapt, bărbatul de culoare care a dus SUA în pragul războiului civil. A amenințat o femeie însărcinată cu arma și a făcut pușcărie

Cine a fost, de fapt, bărbatul de culoare care a dus SUA în pragul războiului civil. A amenințat o femeie însărcinată cu arma și a făcut pușcărie
Cine a fost, de fapt, bărbatul de culoare care a dus SUA în pragul războiului civil. A amenințat o femeie însărcinată cu arma și a făcut pușcărie

George Floyd s-a mutat în Minnesota pentru a-și începe o nouă viață la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare din Texas, însă visul său de a duce o viață mai bună s-a încheiat tragic atunci când a murit în timpul unui arest violent, potrivit documentelor judiciare obținute de DailyMail.com.

Floyd a fost lăsat fără respirație, după ce un ofițer alb și-a ținut genunchiul pe gâtul lui timp de opt minute, în timp ce l-a arestat pentru că ar fi plătit cu o factură falsă de 20 de dolari la un magazin, luni seară, pe 25 mai. Toți cei patru polițiști implicați în arestul său au fost concediați, în timp ce cetățeni indignați din întreaga țară cer să fie acuzați pentru moartea tatălui a doi copii.

Niciunul dintre ofițeri nu ar fi putut fi conștient de istoricul criminal de mai bine de zece ani al lui Floyd la momentul arestării. Tânărul de 46 de ani s-a mutat în oraș în 2014 și a lucrat la un restaurant local, lăsând în urmă trecutul său din zona Houston.

Floyd făcuse schimbări în stilul său de viață și a apărut un videoclip recent despre el, rugând generațiile tinere să facă alegeri bune și să oprească violența cu armele. Și el a fost implicat în astfel de acte, mai întâi fiind arestat în vârsta de 20 de ani pentru furt și apoi o arestare ulterioară pentru jaf armat înainte de a-și schimba viața.

Ultima picătură pentru Floyd a fost după ce a executat cinci ani de închisoare în 2009 pentru agresiune rezultată dintr-un jaf din 2007, când a intrat în casa unei femei, a apăsat cu o armă în stomacul ei și a căutat în casă droguri și bani, potrivit unor documente judiciare.

Floyd a pledat vinovat pentru jaful în care un alt suspect s-a prefăcut ca lucrător pentru departamentul local de apă, purtând o uniformă albastră în încercarea de a avea acces la locuința femeii, potrivit documentului de acuzație.

Dar când femeia a deschis ușa, și-a dat seama că nu era cu departamentul de apă și a încercat să închidă ușa, ducând la o luptă. În acel moment, un Ford Explorer avenit spre casă, iar alți cinci bărbați au ieșit din mașină și s-au dus spre ușa din față.

Victima l-a identificat ulterior pe Floyd, care „s-a forțat să intre în reședință, a pus un pistol în zona abdomenului”.

„Acesta a procedat apoi în căutarea prin reședință, în timp ce un alt suspect înarmat a păzit reclamantul, care a fost lovit în cap și în laturi de acest al doilea suspect armat cu pistolul, în timp ce ea urla pentru ajutor.”

Nefiind găsite droguri sau bani în casă, bărbații au luat bijuterii și telefonul mobil al femeii și au fugit în mașina lor. Un vecin care a fost martor la jaf a smuls numărul plăcuței de înmatriculare al mașinii.

Ulterior, poliția a urmărit mașina și l-a găsit pe Floyd la volan. Ulterior, el a fost identificat de femeie drept marele suspect, care a pus o armă la nivelul stomacului, se arată în document.

Floyd a pledat vinovat de infracțiunea de gradul I și a fost condamnat în aprilie 2009 la cinci ani de închisoare. Înainte de aceasta, Floyd a fost condamnat la 10 luni de închisoare de stat pentru deținerea de cocaină. El a fost acuzat în decembrie 2005 pentru că avea mai puțin de un gram de substanță.

Floyd a avut alte două infracțiuni cu cocaină, primind o pedeapsă de opt luni provenită dintr-o arestare din octombrie 2002 și a fost condamnat la 10 luni dintr-o arestare din 2004. Floyd a fost arestat în aprilie 2002 pentru infracțiuni penale și a fost condamnat la 30 de zile de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI