01 aug. 2024 | 11:49

Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone

Utile
Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone
De 15 ani, Waze a devenit un instrument indispensabil

În urmă cu 15 ani, pe piața americană apărea un instrument ce avea să schimbe total modul în care șoferii aveau să circule pe șosele. Lansată în SUA în ianuarie 2009, aplicația Waze a schimbat total acest aspect, iar azi este folosită de milioane de oameni. Cu toate astea, există cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Majoritatea dintre ele sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone.

De 15 ani, Waze a devenit un instrument indispensabil

Pentru cei care folosesc astăzi această aplicație, atât pe Android, cât și pe iPhone, este puțin cunoscut faptul că începuturile acestei aplicații se petreceau în unul din cele mai mari orașe ale Israelului, Tel Aviv, în 2006.

Pe atunci, Waze purta un alt nume, „FreeMap”. Ron Vaisman, acum manager de calitate la Waze, era acolo:

„În 2006, eram pe un forum Pocket PC, care era o chestie pe atunci. Acolo, l-am cunoscut pe Ehud Shabtai, dezvoltatorul FreeMap.

Pur și simplu instalai aplicația, mergeai cu mașina pe o hartă goală, iar ea îți desena drumuri pe telefon”, își își amintește Ron Vaisman.

Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone

Comunitatea FreeMap era mică

Reamintim că nu existau nu existau rețele 3G sau 4G la acea vreme, așa că editările tuturor hărților se făceau offline, mai povestește Vaisman.

„Te duceai acasă și încărcai fișierele în sistem. Apoi intrai în Editorul de hărți și conectai toate drumurile pe care le-ai desenat pe hartă.”, mai povestește Vaisman.

Comunitatea FreeMap era mică, dar Vaisman spune că a fost interesant să o vadă crescând, în paralel cu numărul de drumuri de pe hartă.

Același Ron Vaisman recunoaște că îi era teamă „să ating drumurile pentru că nu voiam să stric ceva”, iar astăzi, editorii au ranguri și permisiuni, astfel încât nu este posibil să ștergi ceva din greșeală.

Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască

Managerul de calitate mai recunoaște că înainte nu exista așa ceva. Astăzi, aplicația redenumită Waze, și lansată oficial în ianuarie 2009 în SUA, se mândrește cu aproximativ 140 de milioane de utilizatori zilnic.

Cu toate astea, există update-uri zilnice ale aplicației, multe făcute în timp real. În aceeași măsură, prin participarea directă a utilizatorilor, apar zilnic update-uri ale aplicației.

Dar, tot mai există anumite secrete încă nedescoperite, printre ele și aceste cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască.

1. Economisiți timp prin alegerea tipului de vehicul

Waze nu este conceput doar pentru mașini. În funcție dacă sunteți automobiliști, motocicliști sau chiar taxiuri, Waze nu oferă aceeași experiență de navigare. Iar acest lucru este foarte practic, pentru că vă poate economisi mult timp. Iată și explicația:

Dacă sunteți pe două roți, de exemplu, Waze vă oferă un timp de călătorie diferit de cel al unei mașini. El știe că te poți strecura mai ușor în trafic, așa că timpul de călătorie este potrivit.

Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone

La fel se întâmplă și dacă ești un taxi pe Uber. Waze calculează itinerariul ținând cont de voturile rezervate pentru acest tip de vehicul. Deci, mai întâi de toate, definiți-vă bine vehiculul pentru a obține cel mai bun traseu. Pentru a face acest lucru, mergeți la „Parametri”, „Tip vehicul”, alegeți vehiculul, asta este tot.

2. Evitați amenzile de viteză

Fiți atenți că Waze vă avertizează dacă depășiți viteza legală. O modalitate bună de a păstra permisul de conducere, nu-i așa? Pentru a face acest lucru, mergeți la „Parametri”, „Vitezometru” și faceți clic pe „Afișare pe hartă”.

Această primă ajustare permite afișarea pe hartă a limitelor de viteză în funcție de traseul urmat. Apoi faceți clic pe „Avertizare în caz de depășire a vitezei”. Waze vă avertizează apoi atunci când depășiți limita de viteză admisă. Nu mai există niciun risc de a fi prins de radar.

3. Faceți harta de navigare mai clară

Waze dezvăluie o mulțime de informații simultan pe ecran. Astfel, ecranul poate fi supraîncărcat cu rapoarte, iar utilizarea devine mai complicată. Ei bine, puteți reduce sau crește numărul de informații afișate.

Trebuie doar să mergeți la „Parametrii”, „Afișaj Card”, „Semnalizare” și să eliminați sau să adăugați ceea ce doriți. Această opțiune se aplică și pentru a-i vedea sau a nu-i vedea pe ceilalți utilizatori de Waze. Dacă bifați „Ascunde”, ceilalți utilizatori nu mai apar pe ecran.

4. Schimbați vocea asistentului

Dacă v-ați săturat de o voce ușor neutră, să știți că o puteți schimba. Există într-adevăr o gamă largă de opțiuni, șa că mergeți la „Setări”, alegeți „voce și sunete” și aici apare o listă de voci.

Tot ce trebuie să faceți este să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine. O altă posibilitate este că vă puteți înregistra propria voce. Imaginează-ți că Waze spune „la sensul giratoriu, virați la stânga” cu intonația ta.

Pentru a parametriza acest lucru, mergeți, de asemenea, la „Parametri” și apoi „voce și sunet” și faceți clic pe „Salvați o voce”. Waze vă cere apoi să vă înregistrați vocea pentru toate reclamele sonore, una câte una.

Cinci secrete ale Waze pe care fiecare șofer trebuie să le cunoască. Sunt utile atât pe Android, cât și pe iPhone

5. Controlați Waze prin voce

În timp ce conduceți, nu este posibil să atingeți aplicația în același timp. Acesta este motivul pentru care Waze a încorporat un dispozitiv de control vocal super ușor de utilizat.

Trebuie doar să apăsați microfonul din dreapta barei de căutare pentru a activa funcția. Apoi vorbiți cu voce tare indicându-vă destinația și apăsați „pornește” pentru a vă începe drumul.

Concluzie

Așa cum precizam la început, Waze a schimbat total modul în care navigăm pe șosele, și nu numai.

Iar cu aceste cinci secrete ale Waze dezvăluite, folosirea aplicației va fi și mai ușoară. În rest, Drum bun! și atenție la trafic.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro