Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale – Poliția Sectorului 5, au arestat preventiv cinci persoane acuzați de proxenetism. De asemenea, o altă persoană a fost pusă sub control judiciar.
Potrivit primelor informații, persoanele sunt bănuite că ar fi pus la dispoziție un imobil în sectorul 3 al Capitalei. Aici ar fi organizat petreceri private, iar cei veniți întrețineau relații sexuale cu mai multe femeie, contra cost.
De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia ar fi organizat petreceri și în județul Tulcea și în Bulgaria, acolo unde cei prezenți întrețineau relații sexuale cu femei contra cost. Cele șase persoane alegeau doar clienți străini, cu mulți bani, care erau cazați la diferite unități hoteliere.
Pe data de 24 noiembrie au fost eliberate cele șase mandate de percheziție domiciliară în București, dar și 23 de mandate de aducere. În urma acestora, cinci bărbați și o femeie au fost reținuți. Ulterior, instanța a decis ca cei cinci bărbați să fie arestați preventiv, iar femeia să fie pusă sub control judiciar.
„În perioada septembrie – noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au documentat activitatea infracţională a unui grup de persoane, format din cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 35 şi 56 de ani.
Aceștia ar fi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor femei, în diferite locaţii din Capitală, de pe raza judeţului Tulcea, precum şi în străinătate”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie al Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, vineri, conform Agerpres.
Oamenii legii continuă cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism și pentru stabilirea întregii activități infracționale.
La începutul anului 2018, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a înșela statul român, în calitate de beneficiar al 44,69% din acțiunile Rompetrol Rafinare, dar și alți acționari ai companiei.
În grupul infracțional erau și trei angajați ai Rompetrol. Aceștia au fost reținuți de către DIICOT, sub acuzațiile de constituire de grup infracțional organizat, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură.
„În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut faptul că, prin declaraţii false depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, membrii grupului infracţional organizat au creat aparenţa că Batalul nr. 18 din cadrul Rafinăriei Vega Ploieşti a fost ecologizat în totalitate, extrăgându-se atât gudron acid, cât şi sol contaminat, în condiţiile în care, în respectivul batal, gudronul acid fusese deja extras, operaţiunea respectivă de extragere fiind finalizată în cursul anului 2009”, precizează sursa citată.