Cinci adolescente au fost date dispărute dintr-un centru de plasament din Botoșani. Fetele ar fi fugit din orfelinat

Cinci adolescente au fost date dispărute dintr-un centru de plasament din Botoșani. Fetele ar fi fugit din orfelinat
Cinci fete au disparut dintr-un centru de plasament din Botosani

Cinci adolescente au fost date dispărute dintr-un centru de plasament din Botoșani. Fetele ar fi fugit din orfelinat. Citiți toate detaliile dispariției în articolul de mai jos.

Cinci minore au dispărut dintr-un centru de plasament din Botoșani. Poliția cere ajutorul populației pentru găsirea lor FOTO

Cinci adolescente au fost date dispărute dintr-un centru de plasament din Botoșani. Fetele ar fi fugit din orfelinat.

Acum, poliţiştii din Botoşani cer sprijinul populaţiei pentru identificarea celor cinci adolescente care au fugit, sâmbătă, dintr-un centru de plasament din municipiul Dorohoi.

Fetele au avut bilet de învoire și nu au mai revenit la centru

Astfel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dorohoi, Delia Nenişcu, a anunţat, duminică, printr-un comunicat, că toate cele cinci fete obținuseră învoire pentru câteva ore, dar nu au mai revenit în centrul de plasament.

Întrucât nu s-au mai prezentat la centrul de plasament, reprezentanţii unităţii din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au depus plângere la poliţie, care a demarat o anchetă pentru găsirea minorelor.

Fetele au mai plecat, nu sunt la prima abatere de acest gen

”Minorele au avut plecări repetate din centrul de plasament şi în trecut, fiind identificate de fiecare data atât pe raza municipiului Dorohoi, cât şi în municipiul Botoşani”, a precizat Nenişcu, potrivit Agerpres.

Fetele plecate din centrul de plasament din Botoșani au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Fetele plecate din centrul de plasament și care nu s-au mai întors se numesc Florentina Viciriuc (16 ani), Florentina Cobzariu (de 16 ani), Ana Maria Pandel (15 ani), Ionela Viciriuc (17 ani) şi Denisa Ungureanu (13 ani).

Persoanele care le-au văzut sunt rugate să contacteze poliția

Persoanele care deţin informaţii cu privire la locația celor cinci minore sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să sune la numărul 112.

Un caz asemănător a avut loc anul trecut, în luna septembrie, când trei fete dintr-un centru de plasament din Găvojdia, judeţul Timiş, au dispărut fără urmă. La fel ca și în cazul fetelor din Botoșani, reprezentanții centrului de plasament din Timiș au anunțat poliția. Poliția făcuse atunci public semnalmentele fetelor dispărute.

Fetele dispărute de la centrul de plasament din Timiș

”Margareta Nicola: înălţime 1.55 m, 60 kg, păr lung, negru și creț, ochi căprui și ten măsliniu. La data disparitiei purta o bluză de culoare alb și pantaloni de culoare negru. Karla-Natalia Tussinger: înălțime 1,50 m, 40 kg, păr lung și negru, ochi căprui, ten măsliniu și poartă ochelari. Când a fost văzută ultima dată, purta haine de culoare maro.

Fetele de la centrul de plasament din Găvojdia au fost găsite

Maria-Cristina Tussinger: înălțime 1,65 m, 65 kg, păr lung, vopsită șaten – blond, ochi căprui, ten măsliniu. La momentul dispariţiei avea îmbrăcăminte neagră”, informa poliția din Timiș. Din fericire, anul trecut, cele trei fete dispărute din centrul de plasament Găvojdia au fost găsite pe raza municipiului Timişoara, nefiind victime ale vreunei infracţiuni.