Cină pentru dictatori. Ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei

Cină pentru dictatori. Ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei
Iată ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei

Scriitorul polonez Witold Szablowski a aflat meniul celor mai cruzi dictatori din lume. Acesta a vorbit cu bucătarii lor și a aflat ce preferințe aveau lideri sângeroși precum Saddam Hussein, Pol Pot, Fidel Castro, Enver Hodja sau Idi Amin. Detaliile au apărut în cartea ”Cum să hrăneşti un dictator”, relatează Daily Mail.

Iată ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei

Saddam Hussein avea o supă preferată, care se gătește în orașul său natal, Tikrit. ”Supa de peşte a hoţilor” se pregăteşte dintr-o specie de peşte gras numită „Gattan”. Peştele se prăjeşte în ulei de măsline alături de ceapă, roşii, caise uscate, migdale şi apoi se fierbe ca o supă. La sfârşit se adaugă turmeric. Bucatarul lui Saddam, Abu Ali, a povestit că în cele mai rele zile, dictatorul avea poftă să gătească el însuşi pentru sine şi soldaţi. Chiar dacă mâncarea era un adevărat dezastru culinar, nimeni nu avea voie să se plângă. De cele mai multe ori dictatorul era generos şi îl răsplătea cu 50 de dinari, salariul său pe o săptămână, dar când nu îi plăcea mâncarea îi scădea din salariu tpt 50 de dinari. Una peste alta, bucătarul ieșea lunar cu mult pe plus.

Sadicul Pol Pot al Cambodgiei comuniste prefera supa din carne neagră de pui. Premierul Republicii democratice Kampuchea (1975 – 1979) avea probleme cu digestia şi îi plăceau felurile simple precum salata de papaya. Mâncarea sa preferată era o supă din pui cu carne neagră (specii rare din ţări asiatice, Africa sau Italia- carnea e consumată pentru proprietăţile sale nutritive sau vitaminizante): dictatorul mânca doar supa din carnea fiartă fără oase. O consuma doar cu bucăţi de pepene.

Iată ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei
Iată ce feluri de mâncare preferau cei mai cruzi oameni ai planetei

Dictatorul ugandez Idi Amin prefera Capră întreagă la cuptor

Mâncarea preferată a lui Fidel Castro era purcelul de lapte. Dictatorul cubanez se ospăta cu purcel de lapte marinat în prelabil în suc de portocale, ulei de măsline, usturoi şi un sos brun gros. Castro avea şi capricii culinare, iar acestea trebuiau satisfăcute imediat. Era înnebunit după îngheţată: avea zile când mânca şi 20 de cupe. Bucătarul Flores a pescuit odată toată noaptea pentru a-i pregăti un fel de spaghete cu peşte lui Fidel.

Dictatorul albanez Enver Hodja prefera gogoşi Şekerpare dietetice. Bucătarul fostului dictator a dorit să rămână anonim, chiar dacă dictatorul e mort de 35 de ani. Hodja îi elimina pe toţi cei care îi slăbeau stima de sine, mai ales oameni din trecutul său: colegi de şcoală, foste prietene, femei care l-au respins, foşti colegi din armată. A omorât toţi disidenţii. Toţi cei care nu erau de acord cu el trebuia să moară. Bucătarul a spus că dictatorul era diabetic și mânca dimineața brânză cu gem, la prânz, supă de legume şi peşte, seara, iaurt. Când era într-o stare proastă, trebuia să mănânce ceva dulce, spre binele tuturor. Dictatorul putea fi îmbunat cu gogoşi turceşti dietetice din făină, ouă, unt şi praf de copt, cu sirop de vanile şi îndulcitor.

Dictatorul ugandez Idi Amin prefera Capră întreagă la cuptor. Îi plăcea să i se servească o capră umplută cu orez, cartofi, morcovi, carne şi condimente, stând dreaptă, ca şi cum e abia revenită de la păscut. Își răsfăța bucătarul, căruia i-a dat chiar și o mașină Mercedes. În plus, i-a făcut rost de 4 soții, iar când îl vedea însoțit de o femeie, îi oferea câte o geantă plină cu bani, să se simtă bine. De multe ori, îi plăcea să-și privească bucătarul în timp ce se afla cu câte o nouă cucerire. Sute de oponenţi ai dictatorului au sfârşit ca hrană pentru crocodili.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI