Cina cea de Taină l-a lăsat fără job: prostia monumentală care l-a împins pe un preot la demisie

Cina cea de Taină l-a lăsat fără job: prostia monumentală care l-a împins pe un preot la demisie
Cina cea de Taină, motivul demisiei unui preot

Caz surprinzător! Un preot a demisionat la câteva săptămâni după ce a fost numit episop auxiliar. Ce s-a întâmplat?

Un preot a demisionat din cauza tabloului Cina cea de Taină

Carlos Eugenio Irarrazaval a fost numit de către Papa Francisc episcop auxiliar, iar la mai puțin de o lună de la primirea titulaturii a demisionat. Preotul a adus comentarii cu privire la lipsa femeilor care au participat la Cina cea de Taină. Papa Francisc l-a numit pe omul credinței episcop în speranța reconstituirii credibilității bisericii după un scandal imens din cauza unui abuz sexual care a expus numeroase acuzații fără cinste.

Din păcate, nu au fost precizate motivele clare ale plecării lui Carlos Eugenio, dar s-a zvonit că papa a acceptat demisia episcopului pentru binele și liniștea bisericii. „Isus Hristos a luat decizii și nu au fost ideologici … și vrem să fim credincioși lui Isus Hristos”, a spus el referindu-se la lipsa de femei prezente. De asemenea, acesta a susținut că femeile „preferă să fie în camera din spate”, a susținut episcopul, în caadrul unui interviu televizat.

Cina cea de Taină, motivul demisiei unui preot
Cina cea de Taină, motivul demisiei unui preot

Abuzurile sexuale care au zguduit biserica

Conform Bibliei, ultima masă a lui Iisus împreună cu discipolii săi a fost cea care a luat denumirea de Cina cea de Taină. Momentul acesta fiind reprezentat de-a lungul anilor de diverși pictori. Recent, Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Ricardo Ezzati, care a ales să-și dea demisia în luna mai a anului trecut, alături de alți 44 de episopi romano-catolici, după scandalul imens de abuzuri sexuale care a zguduit Biserica catolică din Chile.

Ezzati era cel mai înalt responsabil al Bisericii catolice. Omul credinței a preferat să păstreze tăcerea, cu toate că a promis public faptul că va colabora. Din păcate pentru cardinal, Curtea de apel a confirmat toate acuzațiile împotriva acestuia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI