Christian Sabbagh, răscolit profund de războiul din Ucraina. Ce a trăit prezentatorul Kanal D în copilărie

Christian Sabbagh, răscolit profund de războiul din Ucraina. Ce a trăit prezentatorul Kanal D în copilărie
Christian Sabbagh a copilarit in Beirut

Christian Sabbagh este răscolit profund de războiul din Ucraina. Prezentatorul Știrilor Kanal D înțelege ceea ce se întâmplă și astăzi în Ucraina, nu doar prin prisma unui jurnalist de război, ci și prin ochii copilului care a trăit războiul din Liban. Prin ce a trecut prezentatorul TV în copilărie, vedeți în rândurile de mai jos.

Christian Sabbagh, despre copilăria din Liban. „Când erau bombardamente în Beirut ieșeam pe balcon să văd unde se bombardează”

Christian Sabbagh a făcut dezvăluiri despre copilăria lui din Liban. Acesta a văzut pe când era copil atentate și orașe distruse, până la momentul când părinții lui s-au stabilit în România.

„Războiul este urât, indiferent unde se petrece, în Orientul Mijlociu, Africa sau Europa. Cel mai mult au avut de suferit civilii, ei sunt victimele reale ale oricărui război. A fost sfâșietor să văd, intrând în Ucraina, oamenii care fugeau cu ce au putut lua cu ei ca să își salveze copiii, din cozile uriașe cu mașini, unii se desprindeau și luau prin ger la pas cu copiii de mână.

Prezentatorul TV a văzut de mic suferință și lacrimi

Vezi doar suferință, lacrimi, copiii care în loc să crească într-un cămin, să aibă ce le trebuie, sunt nevoiți să ia calea exilului. Am revăzut scene din Liban, din copilăria mea. Am retrăit acele momente. Problema refugiaților o știu bine, m-am ocupat de asta ani de zile, am relatat și despre refugiații sirieni care încercau să forțeze granița dintre Turcia și Grecia.

Este o dramă care se va întinde pe generații, sunt țări distruse aproape în totalitate și oamenii nu au unde să se mai întoarcă”, a declarat Christian Sabbagh, conform ego.ro.

Christian Sabbagh a văzut de copil ce înseamnă războiul

Chiar dacă a trăit de mic cu războiul, după care a fost corsepondent de război în diverse teatre internaționale Christian Sabbagh spune că nu suferă de sindrom de stres post-traumatic.

”Nu, curios nu, și probabil că explicația este că eu am crescut în război de mic. Te obișnuiești cu războiul. Îmi amintesc când erau bombardamente în Beirut, eu locuiam la etajul 9 în centrul orașului, ieșeam pe balcon să văd unde se bombardează, așa făceau și ceilalți copii, vecini. Vedeam unde aveau loc luptele, vedeam unde cădeau obuzele. Devenise parte din cotidian.

Christian Sabbagh vedea atentate și lunetiști în timp ce mergea la școală

Mergeam la școală și aveau loc atentate, eram nevoiți să trecem linia de demarcație dintre zona creștină și musulmană, și existau lunetiști care împușcau civili și de-o parte și de alta. Știam că există un risc uriaș, dar te obișnuiai, devenise un stil de viață”, a mai spus Christian Sabbagh, conform sursei citate mai sus.

Urmăriți Playtech.ro și pe