Este bine știut faptul că chipsurile din comerț conțin tot felul de E-uri și de substanțe nocive pentru organism, dar trebuie să admitem că sunt destul de gustoase. Așadar, astăzi vă vom prezenta două metode simple de a le prepara acasă. De reținut că nu este indicat să le consumăm prea des, dacă vrem să fim sănătoși.
Astăzi îți vom prezenta două alternative din care tu să poți să alegi: fie optezi pentru chipsurile din legume, fie pentru năutul crocant, care le poate înlocui cu succes.
Mod de preparare năut crocant:
Mod de preparare chipsuri din legume:
„Argumentul cu «sunt făcuți din cartofi» nu funcționează. Chipsurile nu sunt o legumă, ci un aliment sărac în substanțe nutritive și bogat în calorii“, potrivit lui Lindsay Malonde, dietetician la Cleveland Clinic.
„Cea mai mare creștere a numărului de calorii din gustările copiilor din ultimii 15 ani provin din gustări sărate“, spune Dr. Lenny Lesser de la Palo Alto Medical Foundation.
„Chipsurile au cea mai mare concentrație de acrilamidă dintre toate alimentele testate“, este de părere T. Koray Palazoglu, cercetător în domeniu.