Chipsurile sănătoase care nu îngrașă mult. Se fac imediat și costă puțin

Chipsurile sănătoase care nu îngrașă mult. Se fac imediat și costă puțin
Chipsurile sănătoase care nu îngrașă mult. Se fac imediat și costă puțin

Este bine știut faptul că chipsurile din comerț conțin tot felul de E-uri și de substanțe nocive pentru organism, dar trebuie să admitem că sunt destul de gustoase. Așadar, astăzi vă vom prezenta două metode simple de a le prepara acasă. De reținut că nu este indicat să le consumăm prea des, dacă vrem să fim sănătoși.

Cum să faci chipsuri acasă

Astăzi îți vom prezenta două alternative din care tu să poți să alegi: fie optezi pentru chipsurile din legume, fie pentru năutul crocant, care le poate înlocui cu succes.

Mod de preparare năut crocant:

  1. Năutul trebuie scurs, clătit și pus, iar, la scurs;
  2. Ulterior, uscați năutul cu prosoape de hârtie;
  3. Puneți-l într-un bol, după care adăugați ulei de măsline;
  4. Asezonați cu piper, sare și oregano;
  5. Amestecați cu o spatulă și așezați năutul într-o tavă pe care ați pus hărtie de copt;
  6. Băgați la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade;
  7. Lăsați la cuptor până când boabele devin crocante, aproximativ 40-50 de minute;
  8. Mișcați tava din 10 în 10 minute astfel încât să se coacă uniform.

Mod de preparare chipsuri din legume: 

  1. Curățați, spălați și tăiați legumele în felii subțiri;
  2. Așezați-le pe o tavă și presărați sare pe ele;
  3. Lăsați-le cca. 10 minute în tavă ca să iasă apa din ele;
  4. Transferați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
  5. Pune-ți ulei peste ele și dați-le la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade;
  6. Când s-au rumenit pe margini însemană că sunt gata (aproximativ 15-20 de minute);
  7. Ar fi bine să le urmăriți, căci unele legume se pot coace mai repede decât altele;
  8. Serviți alături de un iaurt.

Ar trebui să mâncăm chipsuri din comerț? Ce spun specialiștii

„Argumentul cu «sunt făcuți din cartofi» nu funcționează. Chipsurile nu sunt o legumă, ci un aliment sărac în substanțe nutritive și bogat în calorii“, potrivit lui Lindsay Malonde, dietetician la Cleveland Clinic.

Ce spun specialiștii despre chipsuri
Ce spun specialiștii despre chipsuri

„Cea mai mare creștere a numărului de calorii din gustările copiilor din ultimii 15 ani provin din gustări sărate“, spune Dr. Lenny Lesser de la Palo Alto Medical Foundation.

„Chipsurile au cea mai mare concentrație de acrilamidă dintre toate alimentele testate“, este de părere T. Koray Palazoglu, cercetător în domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI