Simona Halep, reacție după ce s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Ce anunț a făcut

Simona Halep, reacție după ce s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Ce anunț a făcut
Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 la Beijing, dar victoria din primul act al competiției i-a adus calificarea la turneul Campioanelor și a urcat-o pe locul 5 în clasamentul WTA. Campioana de la Wimbledon este a treia jucătoare de tenis care s-a calificat la Shenzhen.

Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor

Doar două meciuri a jucat Simona Halep la turneul din Beijing. În primul tur a trecut de Rebecca Peterson cu scorul de 6-1, 6-1, iar în turul secund a fost eliminată de rusoaica Ekaterina Alexandrova, care a învins-o cu 6-2, 6-3. Sportiva din Constanța a acuzat dureri la coapsa stângă de două ori pe parcursul meciului și a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului.

Chiar dacă a fost eliminată la Beijing, Simona Halep a urcat o poziție în clasamentul WTA și a ajuns pe locul 5, devansând-o pe Bianca Andreescu. În plus, constănțeanca și-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor, competiție care urmează să se desfășoare la Shenzhen. Și ca bonus, Simona și-a sărbătorit ziua de naștere la Marele Zid Chinezesc, alături de staff și de iubitul ei, Toni Iuruc.

„Este o onoare pentru mine să mă calific la Tuneul Campioanelor din Shenzhen. Este întotdeauna un obiectiv pentru mine să obțin această calificare și sunt încântată de posibilitatea de a evolua și în acest an. Am mai fost în Shenzhen, așa că mă bucur că voi reveni și că mă voi reîntâlni cu fanii de acolo”, a declarat Simona Halep pentru WTA.

Prima parte a anului 2019 a fost una foarte bună pentru Simona Halep, care și-a trecut în palmares al doilea Grand Slam din carieră (Wimbledon) și a câștigat premii în valoare totală de peste 5 milioane de dolari. Se anunță încă un sezon de senzație pentru fostul lider mondial, în condițiile în care a anunțat că reia colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, cel care i-a fost alături la câștigarea primului Grand Slam din carieră (Roland Garros 2018).