CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani. Pe cine dă în judecată clubul din Gruia

CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani. Pe cine dă în judecată clubul din Gruia
CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani. Pe cine dă în judecată clubul din Gruia

CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani. Echipa campioană e cheltuitoare atunci când e vorba de transferuri sau de salariile jucătorilor. Dar asta nu înseamnă că nu ține la finanțele sale ori la prestigiu. Într-o perioadă în care de obicei fotbaliștii obișnuiesc să dea în judecată cluburile pentru a-și recupera restanțele, sub Gruia se pregătește o mutare neobișnuită.

CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani

CFR Cluj nu glumește când e vorba de bani. Clubul transilvan este renumit pentru sumele pe care le plătește pentru unele transferuri, dar și pe multe dintre salariile jucătorilor săi. Dar patronul Neluțu Varga nu e doar „mână largă”, așa cum ar crede unii. Campionii pregătesc o mutare ce amintește de procesul dintre Chelsea și Adi Mutu din 2004. Atunci, clubul londonez l-a dat în judecată pe Briliant după ce acesta fusese găsit pozitiv la un control anti-doping.

Clubul unde era antrenor Jose Mourinho a cerut despăgubiri de 22 de milioane de euro după transferul ulterior al jucătorului, la Juventus, deși acestuia îi fusese reziliat unilateral contractul cu Chelsea. Până la urmă, după 11 ani de procese, în 2015, actualul antrenor de la FCU Craiova a scăpat de plata uriașei sume. Acum, CFR Cluj vrea să-și dea în judecată propriul jucător. „Luat la țintă” este Alexandru Ioniță (26 de ani)

Pe cine dă în judecată clubul din Gruia

CFR Cluj a dat 1,5 milioane de euro pe Alex Ioniță, în 2018, când l-a luat de la Astra Giurgiu. Mijlocașul nu s-a impus la campioni, marcând doar 3 goluri, așa că a fost împrumutat la U Craiova și Astra. În aprilie 2021, fotbalistul a fost suspendat pentru 1 an, fiind depistat pozitiv la un control ANAD, alături de Takayuki Seto și Kehinde Fatai. Problema se iscase mai devreme, în septembrie 2020. Atunci, cei 3 jucători au fost surprinși într-o clinică privată în timp ce primeau perfuzii cu vitamine și minerale.

Fotbaliștii au spus că au mers acolo să facă reclamă, dar ANAD i-a suspendat pentru folosirea de substanțe interzise, într-un dozaj neconform regulamentelor. Ioniță a primit 1 an de suspendare, termenul împlinindu-se la 30 septembrie, data la care a fost oprit să mai joace, anul trecut. Conform ProSport, CFR Cluj vrea acum să ceară fotbalistului să înapoieze salariile primite în perioada în care acesta nu a evoluat pentru campioană, dar și o parte din suma cu care a fost transferat de la Astra.

Clubul va încerca să demonstreze că acesta a adus prejudicii clubului și că e bun de plată. Asta pentru că CFR susține că negocia cu echipa din Giurgiu întoarcerea sa la Astra, unde era doar împrumutat. Iar aceste negocieri au avut loc exact în perioada în care Ioniță a fost surprins folosind tehnici considerate ilegale de către Agenția Națională Anti-Doping și suspendat. Se pare că Astra putea să-l răscumpere, conform înțelegerii din 2018, pe fotbalistul de 26 de ani, pe care Clujul plătise 1,5 milioane de euro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI