Cetățenii și-au exprimat nemulțumirile printr-o scrisoare destinată lui Emil Boc. „Oare nu văd eu bine, sau în a treia poză e plantat exact în mijlocul trotuarului?”

Cetățenii și-au exprimat nemulțumirile printr-o scrisoare destinată lui Emil Boc. „Oare nu văd eu bine, sau în a treia poză e plantat exact în mijlocul trotuarului?”
Cetățenii și-au exprimat numulțumirile printr-o scrisoare destinată lui Emil Boc

Emil Boc este ironizat de un cetățean din Cluj după ce în copac se afla în mijlocul trotuarului. De asemenea, internautul îi amintește primarului momentul în care a plantat un copac în mijlocul trotuarului, apoi a dat vina pe proiectanții proiectului.

Emil Boc, ironizat de un cetățean

Emil Boc a fost luat la rost de către Adi Popa, un cetățean clujean. Acesta i-a trimis o scrisoare primarului în care îi atrage atenția că pe o anumită stradă în Cluj, muncitorii au mutat trotuarul în așa fel încât copacii se află în mijlocul lui. Nu este prima dată când o asemenea problemă este scoasă în evidență. Cetățeanul îi aduce aminte lui Emil Boc de momentul în care acesta s-a făcut de râs pe rețelele de socializare. Primarul a postat o poză în care planta un pom, însă nu a realizat că punea în mijlocul unui trotuar.

„Pe strada care face legătura între Moţilor şi Splaiul Independenţei, dacă nu mă înşel se numeşte Coşbuc, muncitorii lărgesc carosabilul în detrimentul trotuarullui. Iar în apropiere de hotel Sport au mutat trotuarul în aşa fel încât acum copacii se află chiar în mijloc. Felicitări, domnule Boc, de când nu mai plantaţi pomi în mijlocul trotuarului mutaţi trotuarele ca să aibă copaci în mijloc. Chiar nu se putea altfel? Acum sper că nu vor fi tăiaţi bieţii copaci din cauza incompetenţei firmelor de casă a Primăriei Cluj”, a scris Adi Popa.

Trotuarele sunt pentru mașini

De asemenea, autorul scrisorii a mai criticat și faptul că în Cluj nu sunt destule locuri de parcare. Din acest motiv, șoferii parchează pe trotuar, iar pietonii merg pe stradă, acolo unde sunt expuși pericolelor. Atunci când trotuarele nu sunt transformate în parcări, sunt plantați copaci sau stâlpi în mijloc, mai spune Adi Popa.

„Apoi veniţi şi spuneţi că Clujul e al pietonilor şi că extindeţi spaţiile pietonale când dumneavoastră procedaţi taman pe dos. Unde să mai circulăm ca pietoni dacă trotuarele sunt înguste şi pline de maşini, iar atunci când nu sunt transformate în parcări au copaci sau stâlpi în mijloc? Să facem slalom? Hai că noi mai coborâm de pe trotuar şi ne riscăm pielea, dar ce face un bătrân cu aparat ortopedic sau o femeie cu căruciorul? Îi condamnaţi la moarte cu copacii şi cu stâlpi puşi în mijlocul trotuarelor?”

Îndemnul primarului este să lase mașinile personale și să circule cu mijloacele de transport public. „Și așa troleibuzele sunt arhipline, dar dumneavoastră vreți să se înghesuie tot orașul în ele, chiar dacă este pandemie”, mai spune autorul scrisorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI