Certificatul verde, obligatoriu pentru toată lumea în această țară. Românii care o vizitează trebuie să îl aibă

Certificatul verde, obligatoriu pentru toată lumea în această țară. Românii care o vizitează trebuie să îl aibă
Certificat verde, obligatoriu pentru lumea din această țară

Certificatul verde ar urma să devină obligatoriu într-o țară. Românii care o vizitează trebuie să îl aibă la ei. Iată mai multe detalii de la oficiali! Autoritățile privesc atent această viitoare decizie.

Certificatul verde, obligatoriu în această țară

Certificatul sanitar verde ar putea să devină obligatoriu în Italia. Autoritățile au în vedere să aducă în prim-plan această decizie începând cu luna august a.c., în dreptul evenimentelor cu un număr mare de persoane, dar și în locuri aglomerate precum: piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun.

Autoritățile din Peninsulă încearcă să limiteze pe cât posibil răspândirea variantei periculoase Delta, relatează publicația italiană La Stampa. Un număr de 38 de milioane de italieni și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde și vor avea astfel liber la călătorii.

Libertățile sunt limitate într-un procent pentru cei care nu și-au administrat serul împotriva COVID-19. Varianta Delta a făcut în cursul zilei de miercuri ca cifrele de infectări să crească cu 4.259 față de 3.558 din ziua precedentă.

Se ia în calcul înăsprirea restricțiilor sau limitarea infectărilor permițând celor imunizați sau celor care au test negativ în locurile aglomerate. Măsurile sunt încă la stadiul de discuții în fața autorităților italiene.

Guvernul ar urma să stabilească noi parametri de risc pentru regiunile din Italia și reglementarea certificatului verde în cursul zilei de azi, 22 iulie. Concret, accesul în: cinematografe și teatre, meciuri și concerte mari, mijloace de transport și discoteci, piscine și săli de sport, congrese și, poate, chiar și baruri și restaurante în interior ar putea să se facă doar cu certificatul verde.

Cerințele pentru a putea obține documentul sunt simple: ambele doze de vaccin făcute, test negativ sau dovada vindecării de COVID-19. Nu este nevoie de certificat pentru copiii sub vârsta de 12 ani. De asemenea, Guvernul italian ia în alcul să extindă starea de urgență care urmează să expire în ultima zi a lunii în curs, mai arată sursa citată.

Comisia Europeana a propus adeverința în luna martie

Statele membre au responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică se pot elimina pentru călători, dar trebuie să aplice derogările din urmă în același mod. Adeverințele sunt disponibile gratuit în format digital sau pe suport de hârtie.

„Astăzi, 17 martie, Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19”
Informare Comisia Europeană

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI