Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici şi la reuniunile religioase. Raed Arafat a explicat motivul acestei decizii

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici şi la reuniunile religioase. Raed Arafat a explicat motivul acestei decizii
Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici şi la reuniunile religioase.

Certificatul verde nu o să fie obligatoriu în biserici și la reuniunile religioase, iar Raed Arafat a explicat motivul pentru care Bisericile au fost exceptate de la restricțiile ce vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici şi la reuniunile religioase

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că nu s-au interzis activitățile religioase deoarece există o decizie CNSU în acest sens și se merge numai pe impunerea purtării măștii și a obligației ca între persoane să fie măcar doi metri distanță.

Întrebat și dacă la manifestările religioase o să se impună prezența cu certificat verde, Raed Arafat a afirmat că este o decizie luată la nivelul CNSU. Au existat discuții în acest sens și nu o să se impună certificatul verde, a declarat el.

”Deci sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument ştiinţific, este o decizie luată, nu închidem activităţile religioase dar punem condiţia de doi metri între persoane şi mască obligatorie, e decizie votată, pe lângă baza ştiinţifică a medicilor”, a spus Raed Arafat, la Palatul Victoria.

Raed Arafat, despre măsurile care vor intra în vigoare luni

De asemenea, Raed Arafat a vorbit și despre măsurile care urmează să intre în vigoare de luni. Astfel, după ora de 22, pot ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative pentru că acestea din urmă se pot îmbolnăvi.

“Măsurile sunt luate pentru a reduce contactul şi mobilitatea. Suntem într-o situaţie de dezastru pentru că cererea e mai mare decât “armele” pe care le avem la îndemână! Puteam evita situaţia dacă ne vaccinam într-un număr mare. După 22, vor ieşi din casă doar persoanele vaccinate, nu şi cei cu teste PCR negative pentru că acestea din urmă se pot îmbolnăvi. Aceştia pot face forme grave, pot ajunge rapid la ATI, spre deosebire de vaccinaţi.

Nu avem o criză de seringi, totul se verifica, stocurile erau în regulă. Singurul lucru pozitiv din ultima perioadă este faptul că a crescut numărul de persoane vaccinate. Am trecut de 60.000 de vaccinări pe zi. Despre vaccinarea obligatorie s-a discutat mult, exista o lege care urmează să fie dezbătuta în Parlament cu privire la imunizarea parlamentarilor.

Copiii sub vârsta de vaccinare vor putea intra în malluri doar însoţiţi de o persoană care prezintă certificat verde. La biserică, se va sta la o distanţă de 2 metri. Nu se iau alte măsuri, nu închidem activităţile religioase”, a spus Raed Arafat.

Urmăriți Playtech.ro și pe