CEO-ul Petrom, salariu de peste 2 milioane de euro pe an. Cine e femeia cu acest venit colosal

CEO-ul Petrom, salariu de peste 2 milioane de euro pe an. Cine e femeia cu acest venit colosal
CEO-ul Petrom, salariu de peste 2 milioane de euro

CEO-ul OMV Petrom, cea mai importantă companie petrolieră din România, a încasat anul trecut, din salariul de bază și din diverse bonusuri, peste două milioane de euro. CEO-ul OMV Petrom a încasat un salariu de bază de 414.000 de euro, la care s-a adăugat și un bonus anual, de 589.000 de euro, la care s-a adăugat o tranșă „de stimulare pe termen lung”, pentru intrevalul 2019-2021, de 487.700 euro.

CEO-ul Petrom, salariu de peste 2 milioane de euro

CEO-ul Petrom, pe nume Christina Verchere, a încasat un salariu de peste două milioane de euro. Tranșa de stimulare pe termen lung amintită mai sus poate să fie în numerar sau sub formă de acțiuni, iar plata se realizează la finalul perioadei de performanță de trei ani, potrivit Profit.ro. Astfel, după perioada de performanță de trei ani, valoarea de plată și numărul de acțiuni desemnate în acest scop depind de nivelul de realizare a obiectivelor pentru criteriul de performanță respectiv.

Membrii Directoratul OMV Petrom angajați din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare, respectiv 248.500 euro în cazul Christinei Verchere. La aceste sume se aplică și indemnizația de 20%, aplicabilă, cu titlu temporar, tuturor contractelor de muncă pentru a compensa transferul contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.

Astfel, dacă se iau toate aceste elemente în calcul, în cazul directorului executiv al OMV Petrom, se ajunge la suma de circa două milioane de euro. Aceste date au fost publicate în Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai OMV Petrom.

Ce salarii au alți membri ai directoratului

În ce privește situația celor doi membri de naționalitate română ai directoratului, directorul financiar Alina Popa, și șeful diviziei de rafinare și marketing, Radu Căprău, salariul de bază a fost de aproximativ 270.000 euro, la care s-a adăugat un bonus anual de circa 140.000 euro, și tranșe de stimulare pe termen lung, în aproximativ 165-180.000 euro, în afară de indemnizația de 20% pentru transferul CAS de la angajator către angajat.

Și Frank Neel, șeful diviziei de gaze și energie, a fost remunerat de OMV Petrom cu circa 800.000 de euro în 2021, în vreme ce ceilalți doi membri ai Directoratului, Christopher Veit și Peter Zeilinger, au încasat 670.000 euro, respectiv 300.000 euro. Totodată, în plus față de componentele remunerării prezentate mai sus, membrii directoratului primesc beneficii în natură, chiar și mașină de serviciu și asigurare pentru accidente. Pentru angajații străini, s-au convenit indemnizații suplimentare, spre exemplu, cele pentru cazare.

Pentru anul financiar 2021, au fost plătite următoarele beneficii în natură: Christina Verchere: 581 euro, Alina Popa: 363 euro, Radu Căprău: 363 euro, Franck Albert Neel: 366 euro, Christopher Veit: 348 euro.

Christina Verchere este CEO al OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare.

Urmăriți Playtech.ro și pe