„Cenușăreasa” Bianca Andreescu, în finala Indian Wells 2019. Se bate dumincă pentru titlu cu Angelique Querber

„Cenușăreasa” Bianca Andreescu, în finala Indian Wells 2019. Se bate dumincă pentru titlu cu Angelique Querber
Foto: WTAtennis.com

Indian Wells 2019. „Parcursul de Cenușăreasă” al adolescentei canadiene de origine română Bianca Andreescu i-a adus succesul, notează site-ul WTA, după ce deținătoarea unui wild card a învins-o pe numărul 6 WTA, mult mai experimentata Elina Svitolina din Ucraina, 6-3, 2-6, 6-4.

Bianca Andreescu, în vârstă de 18 ani, din Canada, s-a calificat astfel în finala Indian Wells, unde o va întâlni duminică pe Angelique Kerber, numărul 8 WTA.

„Andreescu devine prima deținătoare a unui wild card care a reușit să ajungă la finală la Indian Wells (…) după ce a învins-o pe numărul 3 mondial Caroline Wozniacki la Auckland la începutul acestui an.” WTA

Reușita în fața ucrainencei Elina Svitolina a venit după două ore și 12 minute de joc. Iar la începutul conferinței de presă și-a stăpânit cu greu emoțiile.

„Chiar tremur toată în momentul de faţă! Este incredibil, sincer vă spun că am rămas fără cuvinte. Nu am cuvinte…”. Bianca Andreescu  

Bianca Andreescu jacă finala Indian Wells duminică de la 21.00 – ora României

Înaintea turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu se afla pe locul 60 WTA, competiție în care a ajuns ca benficiară a unui wild card.

„Meciul ăsta a avut suişuri şi coborâşuri. Am început ceva mai slab, însă mi-am revenit la 3-0, mulţumesc lui Dumnezeu! Svitolina a fost în control în al doilea set, iar eu am început să ratez mai mult. Apoi, în setul al treilea am rămas calmă sau cel puţin asta am încercat. Am găsit resursele în mine. Am dat totul. Aşa cum spun întotdeauna, mi-am căutat loviturile. A fost un meci nebun, un fel de roller coaster. Sunt extrem de fericită că am reuşit să îl duc la capăt cu bine”. Bianca Andreescu 

Cu 27 de meciuri câștigate și doar trei pierdute în acest sezon, Bianca Andreescu se îndreaptă spre finala turneului, meciul cu Angelique Kerber, care este programat duminică, de la ora 21.00, ora României. Partida va fi transmisă de Digi Sport.