Celebrul restaurant unde poți mânca gratuit, o dată pe zi. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest serviciu

de: Ștefan R. Apostol
15 10. 2024

Când vine vorba de mersul la restaurant, mai ales în aceste zile, când totul este extrem de scump, a devenit o raritate pe care puțini și-o mai permit. Dar, un antreprenor a decis să-și onoreze clienții, mai ales cei fideli, printr-un anume gest. Astfel că, vorbim astăzi despre celebrul restaurant unde poți mânca gratuit, o dată pe zi, iar antreprenorul explică ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest serviciu.

Explozia prețurilor face din restaurante o raritate

Din păcate, ca urmare a exploziei prețurilor, din ce în ce mai mulți români, chiar și cei cu dare de mână, să-și rărească ieșirile în oraș, și mai ales să mănânce în restaurante.

Odată cu creșterea prețurilor la mai toate serviciile, cei din HoReca, vădit sub presiune, au decis să-și reorienteze ofertele și, în aceeași măsură, să-și modifice prețurile din meniuri.

Situația nu este valabilă doar pe plaiuri mioritice, ci și în alte state europene, precum Marea Britanie, Germania, etc. Ca urmare a acestui fapt, multe din aceste afaceri fie rezistă cu greu, fie unele dintre ele și-au pus lacătele pe ușă, intrând în faliment.

Ca exemplu, dacă ne referim la România, putem vorbi despre un celebru restaurant din București, celebrul „La Mama-Ateneu”, care recent și-a închis porțile, ca urmare a imposibilității de a mai susține localul.

O situație similară regăsim, spre exemplu, în Berlin, unde un mare restaurant și-a închis porțile, sau în Spania, la Majorca, unde era anunțată închiderea neașteptată a două dintre restaurantele lui Dylan McGrath, Brasserie Sixty6 și Rustic Stone.

Care este celebrul restaurant unde poți mânca gratuit, o dată pe zi

Cu toate aceste crize, și diminuarea numărului de clienți, anumite localuri au decis să apeleze la mici trucuri de marketing, majoritatea pentru a-i atrage și pentru a-i fideliza.

Așa se face că există la acest moment un restaurant în Marea Britanie, deținut de un român stabilit acolo, care a decis să le acorde clienților săi, cel puțin o masă gratuită, tocmai în ideea de a-i apropia și mai mult.

Este vorba de românul Sebastian Coman, care deține o afacere în Manchester, de tipul Chips&Go, și care a găsit o soluție pentru a-și fideliza clientela. Conform publicației The Mirror, Sebastian Coman, proprietarul restaurantului, a promis să le ofere clienților o masă gratuită în fiecare zi, cu condiția să își facă un tatuaj cu logo-ul magazinului.

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest serviciu

În interviul acordat publicației amintite, românul spune că, inițial, oferta a început ca o glumă „pentru a vedea cât de departe ar merge oamenii pentru niște mâncare gratuită”, dar două persoane au mers deja și ș-au făcut câte un tatuaj, astfel că au primit ulterior o masă gratuită.

„Am clienți care se întorc în fiecare zi și laudă mâncarea, ceea ce mă face să fiu într-o dispoziție bună.

Mi-am spus că dacă oamenilor le place atât de mult, atunci să vedem cât de departe vor merge oamenii și de aici a apărut ideea tatuajului.

Mulți oameni glumeau pe tema asta, dar apoi am început să primesc mesaje despre ce dimensiune să îmi fac tatuajul și unde să îl fac”.

Proprietarul afacerii a precizat că nu există restricții cu privire la dimensiunea și locul tatuajului, atâta timp cât și-l vor face, vor avea întotdeauna dreptul la o masă zilnică gratuită. Poate fi orice fel de mâncare din meniu și chiar dacă ar crește prețurile la mâncare, fanii fideli nu vor fi afectați.