Celebrul pacient de la Gerota a fost externat. Ce pedeapsă poate primi acum

Celebrul pacient de la Gerota a fost externat. Ce pedeapsă poate primi acum. Sursa foto: dw.de

Un personaj cheie în dezvoltarera pepidemiei de coronavirus din România, fostul ofiţer MAI, care a infectat mai multe cadre medicale din spitalul Gerota nespunându-le acestora că a fost în Israel, a fost externat.

Celebrul pacient de la Gerota a fost externat. Ce pedeapsă poate primi acum

Fostul ofițer MAI, cel care a mințit și nu le-a spus medicilor Spitalului Gerota că a călătorit în Israel, a fost externat din spital în urmă cu două zile. Bărbatul se află în izolare la domiciliu pentru încă o perioadă de 14 zile. De la fostul ofițer MAI s-a iscat un adevărat focar de infecţie cu coronavirus. Cel puţin 30 de persoane au fost infectate de către fostul ofiţer al MAI.

Bărbatul, fost ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General. Acesta este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile sanitare că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare în locuinţă, infectând astfel un număr mare de persoane.

El riscă acum pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 de euro.

Celebrul pacient de la Gerota a fost externat. Ce pedeapsă poate primi acum
Celebrul pacient de la Gerota a fost externat. Ce pedeapsă poate primi acum. Sursa foto: digi24.ro

Pe de altă parte, în România au fost înregistrate 240 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru a anunțat că situația e scăpată de sub control. Începând de luni mașinile și chiar pietonii nu vor mai putea circula în zona Spitalului focar din Suceava. De asemenea măștile au devenit  obligatorii în Suceava, precum şi în cele 8 localități aflate în carantină.

Autorităţile sanitare din România cred că după data de 6 iunie populaţia va putea ieşi normal din case. de asemenea, acestea au anunţat şi un posibil vârf al epidemiei care a speriat o lume întreagă.

15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema” a declarat Managerul Institutului de Boli Infecțioase”, Matei Balș, Adrian Streinu Cercel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI