Cele șapte minuni ale lumii s-au schimbat: ce trebuie să vizitezi de pe lista CNN

Cele șapte minuni ale lumii s-au schimbat: ce trebuie să vizitezi de pe lista CNN

Timp de câteva mii de ani, cele șapte minuni ale lumii au făcut referință la câteva atracții turistice cărora nu le mai poți călca pragul. Din fericire pentru noi, cei de la CNN Travel au decis că este momentul pentru o actualizare.

Dacă rogi un pasionat de istorie să-ți listeze cele șapte minuni ale lumii, s-ar putea să-i vină în minte Colosul din Rodos, Grădinile suspendate din Babilon sau Biblioteca din Alexandra, iar acestea nu sunt toate. Problema majoră a acelor obiective este însă că nu le poți vizita în secolul 21. Nu mai există de mult.

Ca urmare, cei de la CNN Travel au decis să creeze o nouă listă de obiective spectaculoase, punctuale, pe care le poți vedea de aproape în 2019. Nu trebuie să fie toate pe placul tău, dar cu siguranță te vor impresiona. Ca o notă interesantă, Marile Piramide din Egipt fac parte atât din vechea listă de minuni, cât și din varianta modernă.

Aproximativ 100 de milioane de oameni din diverse coțuri ale planetei s-au înscris să voteze pentru desemnarea celor șapte minuni ale lumii. În urma agregării rezultatelor, au fost reduse rezultatele la șapte pe care le vei vedea enumerate mai jos.

  1. Chichen Itza (Mexic) este un faimos complex de temple și monumente al civilizației maiașe. S-a dezvoltat enorm în 600 d.H, sub forma unui important centru economic.
  2. Hristos Mântuitorul (Brazilia). Cel mai nou obiectiv de pe listă supravheghează parcă desfășurarea activităților din Rio de Janeiro. Construcția sa a fost finalizată în 1931.
  3. Colosseum (Italia) – Împăratul Vespasian a comandat construcția în jur de 71 AD și a fost terminată în 80 AD sub domnia fiului său Titus.
  4. Marele Zid (China)
    Construcția a început în jur de 220 î.Hr. și a durat milenii. Scopul celor 8.852 km de zid: să țină popoarele migratoare la nord de China. A fost foarte bun în cazul mongolilor.
  5. Machu Picchu (Peru) – cea mai izolată și greu accesibilă din cele șapte noi minuni ale lumii.
  6. Petra (Iordania) – Situată în regiunea deșertică din Iordania de azi, între Marea Moartă și Marea Roșie, Petra a fost locuită din timpuri preistorice. În timpul gloriei clasice a Greciei și Romei, era cunoscută drept un popas important pentru caravanele dintre Mediterana și Orientul Îndepărtat.
  7. Taj Mahal (India) – Un mormânt incredibil de elaborat și un mausoleu complex, Taj Mahal a fost construit începând cu 1632, ca un monument la adresa soției sale, Mumtaz Mahal.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI