Cele mai zgomotoase zone din București. Top 10 cele mai gălăgioase locuri

Cele mai zgomotoase zone din București. Top 10 cele mai gălăgioase locuri
Cum se poate diminua poluarea fonica din Capitala

În București este cu siguranță mult zgomot și poluare fonică. Există și un top al celor mai zgomotoase zone din Capitală.

Cele mai zgomotoase zone din Capitală. Top 10

Cu toate acestea, există câteva măsuri care pot scădea nivelul poluările fonice.

Cea mai zgomotoasă zonă din București este zona Băneasa, din nordul Capitalei, potrivit hărții poluării fonice realizată de Institutul de Cercetări în Transporturi.

Principalul motiv al zgomotului puternic din București este traficul rutier și starea proastă a unor șosele și străzi.

Principalele surse de zgomot sunt traficul rutier, tramvaiele și activitatea industrială. Informațiile apar în planul de acțiune pentru diminuarea nivelului de zgomot, realizat de iNCERTRANS și care urmează să fie aprobat în ședința de joi a CGMB.

Cele mai zgomotoase zone sunt:

1. Băneasa – șoseaua București – Ploiești
2. Șoseaua Gheoghe Ionescu Sisești
3. Bd. Ion Ionescu de la Brad
4. Șos. Chitilei
5. Bd. Ion Mihalache
6. Calea Dorobanți
7. Str. Barbu Văcărescu
8. Șoseaua Colentina
9. Șoseaua Fundeni
10. Șoseaua Pantelimon

Printre măsurile care se propun pentru reducerea zgomotului în București se află promovarea transportului în comun, încurajarea utilizării bicicletelor, dar și introducerea de taxe de parcare pentru a descuraja utilizarea automobilelor.

Ce se poate face pentru reducerea poluării fonice

Mijloacele de transport în comun ar putea fi folosite de mai mulți oameni, care și-ar lăsa vehiculele acasă și ar scădea din poluarea fonică.

INCERTRANS propune și construirea de parcări park&ride, reducerea traficului greu de marfă în oraș, ca măsuri pentru reducerea de zgomot în București.

De asemenea, este recomandată asfaltarea și repararea drumurilor, dar și construcția noii centuri și finalizarea centurii ocolitoare vechi a Capitalei.

Se mai recomandă realizarea de benzi unice dedicate transportului public și vehiculelor de intervenție pe arterele pe care există trasee speciale pentru trasnportul public.

Alte măsuri prevăd dezvoltarea de zone pietonale, semafoare inteligente, taxarea traficului în centrul orașului și extinderea spațiilor verzi din București.

Urmăriți Playtech.ro și pe