28 mart. 2019 | 10:40

Soluția de milioane de lei a STB ca să te facă să nu mai circuli fraudulos

Știri generale
Soluția de milioane de lei a STB ca să te facă să nu mai circuli fraudulos

STB organizează o licitație prin care vrea să cumpere alte carduri pentru călători. Vor fi carduri contactless reîncărcabile și de unică folosință.

Transportul public din București dă semne că se modernizează, în sfârșit, chiar dacă ți se pare că noile măsuri luate sunt aproape inutile.

Viitoarea achiziție a Societății de Transport București (STB) o reprezintă noile carduri contactless reîncărcabile și de unică folosință în valoare de peste patru milioane de lei.

STB și eforturile sale sisifice de a-i convinge pe călători să respecte legea

Conform unei informări transmise, miercuri, 27 martie, de Biroul de presă al Primăriei Capitalei, cardurile vor fi comercializate prin cele 226 centre de vânzare ale STB, fiind compatibile cu sistemul automat de taxare implementat în prezent.

„Cantitatea estimată a avut în vedere cererea medie de carduri din anii anteriori, precum şi implementarea proiectului privind acordarea de carduri electronice pensionarilor cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti. Precizăm că necesarul estimat este luat în considerare în vederea desfăşurării optime a activităţilor Societăţii de Transport Bucureşti STB SA pentru o perioadă de doi ani”, se precizează în comunicat, conform profit.ro.

STB dă milioane de lei pe niște carduri inteligente

STB a anunţat pe SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), pe 21 martie, această licitaţie. Este vorba despre trei loturi: carduri CFC-R, între 843.600 – 1.135.600 bucăţi, la o valoare estimată de 2.248.990 lei; carduri CFC-UF, între 1.857.000 – 2.690.000 bucăţi, la o valoare estimată de 1.721.600 lei; carduri inscripţionabile termic, între 330.000 – 570.000 bucăţi, la o valoare estimată de 342.000 lei.

Ofertantul trebuie să prezinte maximum două contracte/documente/procese verbale de recepție derulate în ultimii trei ani prin care să confirme livrarea a minimum 200.000 bucăți de carduri CFC-R și minimum 400.000 carduri CFC-UF.

Am căutat informații despre aceste tipuri de carduri și am găsit că se pusese problema achiziționării acestor carduri încă din 2012, pe vremea când încă se numea RATB.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro