Cele mai ușoare 3 rețete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai

Cele mai ușoare 3 rețete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai
Cele mai ușoare 3 rețete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai

Dacă nu ştii ce să mai pregăteşti la cină pentru cei dragi, iată cele mai uşoare trei reţete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai.

Rețete uşoare de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai

Eşti în pană de idei şi nu ai habar ce să mai pregăteşti bun pentru cei dragi? Sau poate ai musafiri şi vrei să îi impresionezi? Reţetele de mai jos sunt foarte uşor de făcut iar lista ingredientelor este scurtă. Iată trei modalităţi simple pentru a pregăti cei mai gustoşi cartofi cu usturoi şi brânză cu mucegai!

Ingrediente necesare:

  • 4 cartofi mari
  • 100g brânză cu mucegai tăiată cubuleţe
  • 150ml smântână grasă de gătit
  • 100g bacon tocat mărunt
  • 30g unt
  • sare grunjoasa
  • ulei de măsline
  • chives tocate

Mod de preparare:

Spală bine cartofii, usucă-i cu un şervet de hârtie, apoi unge-i cu ulei şi sare. Pune-i pe o tavă şi dă-I la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius. Prăjeşte baconul în untul încins, apoi adaugă smântâna şi brânza cu mucegai. Lasă să fiarbă 2 minute, la foc mic. La final, condimentează cu sare şi piper. Când cartofii sunt copţi, scoate-i din tavă, crestează-i şi serveşte-i cu deliciosul sos şi chives tocate.

Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi parmezan

O altă reţetă rapidă, dar de mare efect este cea de cartofi zdrobiţi cu usturoi şi parmezan. Extrem de gustoşi şi foarte aromati, pot fi o garnitură perfectă sau un fel de mâncare de sine stătător.

Ingrediente necesare:

  • 900 g cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
Cele mai ușoare 3 rețete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai
Cele mai ușoare 3 rețete de cartofi copți cu usturoi și brânză cu mucegai

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă pentru 20 de minte, apoi se şterg şi se pun într-o tavă. Cu un borcan, îi zdrobeşti bine. Uleiul, untul, usturoiul, o lingură de pătrunjel, sarea şi piperul se amestecă şi se încălzesc până se topeşte untul. Toarnă sosul peste cartofi şi pune tava în cuptor pentru 15 minute la 220 de grade Celsius. După cele 15 minute, adaugă şi parmezanul şi mai dă cartofii la cuptor pentru încă 5 minute. Serveşte-i cu pătrunjel proaspăt tocat!

O altă modalitate de a prepara cartofii este cea de mai jos. Iată cum prepari cei mai buni cartofi cu usturoi şi brânză!

Ingrediente necesare:

  • cartofi
  • 60g smântână
  • 250g brânza proaspătă de vacă
  • 40g cheddar ras
  • 4 cartofi mari (220g fiecare)
  • 1 lingură chives tocate
  • sare, piper

Mod de preparare:

Spală cartofii bine, şterge-i, presară-i cu sare şi înţeapă-i cu o furculiţă de câteva ori. Pune-i pe grătarul cuptorului şi lasă-i timp de 50 de minute la copt (temperatura – 200 de grade Celsius). Crestează apoi fiecare cartof şi presară în mijloc restul de ingrediente. Condimentează cu sare şi piper!