Rețeta de coaste de porc cu cartofi poate fi o alegere delicioasă pentru prânz sau pentru cină. De altfel, rețeta nu este complicată deloc, putând fi o idee numai bună pentru prânz sau cină.
Astfel, coastele se ung doar cu puțin ulei, sare, piper și cimbru, apoi se lasă în frigider pentru circa o oră, însă se pot lăsa și mai mult. Dacă doriți, se poate folosi și puțină boia dulce sau iute.
Dacă aveți coaste mari de porc, acestea se taie în două. Astfel, veți obține opt bucăți din cele patru coaste. Dacă nu sunt mari, cel mai bine este să le lăsați întregi.
Se ung coastele cu 2 linguri de ulei, apoi se pudrează cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru, după gust. Se pun coastele de porc într-un vas, se acoperă cu folie de plastic alimentară și se pun în frigider pentru minimum o oră. După acest repaus, se pun celelalte 2 linguri de ulei într-o tavă antiadarentă și coastele de porc. Se adaugă apoi cca 100 ml de apă caldă în tavă și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se coc coastele în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru o jumătate de oră. După cele 30 de minute, coastele prind puțină culoare și se înmoaie puțin.
Se scot apoi din tavă și se adaugă cartofii curățați și tăiați în bucăți potrivite, roșiile cherry întregi și cățeii de usturoi întregi, necurățați. Se condimentează legumele din tava cu sare, cu piper proaspăt măcinat și o linguriță de cimbru. Se amestecă bine legumele. De asemenea, în acest punct, dacă vreți, puteți adăuga și o linguriță de boia dulce. Peste acest strat de legume, se adaugă coastele de porc și încă 100 ml de apă caldă.
Se acoperă apoi tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptor. Se coc delicioasele coaste de porc cu cartofi pentru încă o jumătate de oră, la 180 de grade. Apoi, se scoate tava din cuptor și se îndepărtează folia de aluminiu. Se mai introduc coastele în cuptor și se coc vreme de 20-25 de munte ori până când se rumenesc frumos. Se servesc apoi calde, deoarece sunt atât de fragede și de gustoase. Pofta bună de coaste de porc cu cartofi la cuptor!