23 mart. 2020 | 15:51

Cele mai simple rețete de pâine de casă. Bicarbonatul de sodiu face minuni dacă nu ai drojdie

Utile
Cele mai simple rețete de pâine de casă. Bicarbonatul de sodiu face minuni dacă nu ai drojdie
Cele mai simple rețee de pâine cu bicarbonat de sodiu în loc de drojdie

Drojdia a devenit unul din ingredientele pe cale de dispariție în aceste timpuri. Majoritatea gospodinelor au luat din magazine câtâ drojdie au putut cuprinde. Iată cum poți să o înlocuiești în rețeta pentru pâine cu bicarbonatul de sodiu!

Rețetă de pâine cu bicarbonat de sodiu în loc de drojdie

Drojdie lipsește cu desăvârșire din magazinele alimentare. Pe lângă dezinfectante, mânuși și măști de protecție, se pare că românii au adăugat pe lista de cumpărături drojdia. În cazul în care rămân fără pâine, gospodinele să o poată face în casă. Pentru cei care nu au apucat să cumpere, iată rețete de pâine făcută în casă în care drojdia este înlocuită cu bicarbonatul de sodiu!  Modul de preparare este unul foarte simplu! Ai nevoie de un vas mare în care să pui făină integrală, făină de ovăz, bicarbonat de sodiu, sare și puțin zahăr. Toate ingredientele se amestecă bine, ulterior se bate un ou care se adaugă în compoziția uscată peste care se pune zerul. Se frământă bine până aluatul se poate modela, iar mai apoi se pune într-o tavă de copt. Tava se pune la cuptorul în prealabil încălzit la 190 de grade pentru 40-50 de minute.

Ingrediente:
600 gr de făină;
400 ml de iaurt simplu;
O linguriță de sare;
O linguriță de bicarbonat.
250 de grame făină integrală;
100 de grame făină albă;
50 de grame făină de ovăz;
O linguriță de bicarbonat de sodiu;
O linguriță de sare/ sare mare;
1 linguriță de zahăr;
Un ou mare; 300 ml zer de lapte. (Sursa: impact.ro)

Rețetă de pâine cu bicarbonat de sodiu în loc de drojdie

Rețetă de pâine cu bicarbonat de sodiu în loc de drojdie

Altă rețetă de pâine fără drojdie

”Eu fac pâine din 100 ml nectar de pere, se poate și din mere ori alt suc natural, dar nu unul din comerț (trebuie un nectar stors din fructe dulci), de asemenea, 200 grame de făină și 100 ml apă carbogazificată care ajută la declanșarea efectului de dospire. Amestecul se acoperă cu un celofan și trebuie ținut circa 48 de ore lângă un calorifer (26-28 grade Celsius), timp în care își triplează volumul. Apoi scoatem coca, tăiem cât avem nevoie, o ”hrănim” tot cu făină, altă jumătate de kilogram, și 250 ml apă. Acoperim cu celofan, legăm cu sfoară, lăsăm la dospit alte patru ore și, după asta conținutul extras poate fi folosit pentru pâine. Operațiunea poate fi repetată la 24 de ore, iar aluatul din friginer îl folosim pe post de drojdie”
Antonio Passarelli