Cele mai recente imagini cu Celine Dion îngrijorează fanii. Cântăreaţa, nevoită să anuleze concertul de la Bucureşti din 2023 din cauza unei boli neurologice

Cele mai recente imagini cu Celine Dion îngrijorează fanii. Cântăreaţa, nevoită să anuleze concertul de la Bucureşti din 2023 din cauza unei boli neurologice
Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă

De-a lungul a aproape două decenii, Celine Dion a devenit una din marile voci ale muzicii mondiale. Dramele prin care vedeta a trecut au lăsat urme, mai ales asupra sănătății sale. Se pare că, în cele din urmă, vedeta a recunoscut public că ar suferi de o „afecţiune neurologică rară”. Anunțul venea însoți și de informații privind concertele din 2023, printre care și cel de la București.

Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă

În vârstă de 54 de ani, celebra solistă canadiană trece în aceste zile prin alte momente dramatice. Într-o postare pe contul său Instagram, cântăreața, în lacrimi, a dezvăluit că suferă de „Sindromul persoanei rigide”. Este vorba de o boală rară, iar în cazul 1 la un milion, transformă bolnavii în „statui umane”.

Afecțiunea îi lasă în cele din urmă pe cei care suferă ca niște „statui umane”, deoarece blochează progresiv corpul în poziții rigide, lăsându-i în cele din urmă pe oameni în imposibilitatea de a merge sau de a vorbi. Deși nu există un tratament pentru această afecțiune, există tratamente pentru a încetini progresia bolii.

Celine a dezvăluit că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele. Cântăreața în vârstă de 54 de ani s-a adresat fanilor săi într-o postare pe Instagram joi, în timp ce a dezvăluit că aceasta a obligat-o să își anuleze turneul european.

„Nu voi fi gata să îmi reiau turneul în Europa în februarie”

În clipul publicat astăzi de artistă, vădit emoționată a anunțat, atât diagnosticul dur primit de la medici, cât și decizia de a-și anula majoritatea concertelor europene, inclusiv pe cel programat la Bucureşti în 2023:

„Recent am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează 1 din 1 milion de oameni. Mai învățăm despre această afecțiune rară.

Acum știm că aceasta este cauza spasmelor pe care le-am avut. Din nefericire, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi. Îmi provoacă uneori dificultăți atunci când merg și nepermițându-mi să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum obișnuiam.

Mă doare să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi gata să îmi reiau turneul în Europa în februarie. Am o echipă minunată de medici care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă fac bine și copiii mei prețioși care mă susțin și mă ajută.”, dezvăluie Celin Dion în mesajul către fani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Celine Dion dădea primele indicii în ianuarie 2022

Celine a dat primele indicii despre problemele sale de sănătate în ianuarie La începutul acestui an a anulat concertele nord-americane ale turneului său mondial Courage, conform Daily Mail. Turneul ar fi trebuit să aibe loc în perioada 9 martie-22 aprilie.

Ea a fost nevoită să renunțe la spectacole din cauza unor „spasme musculare severe și persistente”, potrivit unui comunicat de presă. Anunțul a venit la trei luni după ce a fost nevoită să anuleze începerea pregătirilor de revenire în Las Vegas. Anularea cocnertelor din Vegas era din cauza aceleiași probleme de sănătate. După ce s-a de la Caesars Palace în 2019, Celin Dion a fost convinsă să se întoarcă în Sin City pentru a cânta la noul Resorts World de pe Strip.

Urmăriți Playtech.ro și pe