Cele mai periculoase jucării pentru câini. Cum le strică sănătatea, de fapt

Cele mai periculoase jucării pentru câini. Cum le strică sănătatea, de fapt
Cele mai periculoase jucarii pentru caini

Știai care sunt cele mai periculoase jucării pentru câini? Experții în sănătatea canină recomandă să nu cumpărăm aceste obiecte, deoarece pot strica sănătatea câinilor. Care sunt lucrurile de care trebuie să ne ferim.

Cele mai periculoase jucării pentru câini

Animalele de companie fac parte din familia oricărui stăpân, lucru care este deja cunoscut. Precum un copil, cățelul sau pisicuța are nevoie de toată atenția, afecțiunea și îngrijirea pe care le pot primi din partea „părinților”săi umani. Dintre toți partenerii de joacă din lumea necuvântătoarelor, cățeii sunt cei care iubesc cel mai mult jucăriile, de aceea este foarte important să știm cum le alegem.

Știai că unele jucării sunt periculoase pentru câini? Atunci când procurăm obiecte colorate și zornăitoare pentru companionii noștri, specialiștii menționează că este foarte important să fim atenți la ce alegem de pe raft.

Nu toate jucăriile sunt sănătoase, unele pot reprezenta un factor de pericol pentru animalul tău de companie. De asemenea, este recomandat să nu le dați câinilor jucării din materiale rigide sau neprietenoase cu mediul înconjurător.

Bilele de tenis pot duce la sufocarea câinelui

Poate nu te gândeai la asta, dar este vorba despre bilele de tenis. Oricât de mult le-ar plăcea mingile sportului alb pentru că sunt rotunde și verzi, capabile să atragă atenția celui mai bun prieten al omului, câinii se pot sufoca ușor dacă nu sunt atenți atunci când mușcă din minge.

Experții în sănătatea canină spun că suprafețele bilelor de tenis sunt abrazive, ceea ce pot dăuna danturii animalelor voastre de companie, în special dacă vorbim de pui.

De asemenea, mingea de tenis se poate bloca în gâtul câinelui, blocându-i căile respiratorii. Acesta nu este singurul pericol de sufocare. Unii câini ajung să sfărâme materialul și să îl înghită, acesta cauzând un blocaj intestinal, care poate duce la o intervenţie chirurgicală.

Cinci rase de câini care nu prea latră

Știai că atunci când animalul tău de companie latră poate avea mai multe semnificații? Câinii comunică prin intermediul lătratului cu stăpânii lor. Așa reușesc ei să capteze atenția celor din jur, atunci când limbajul corpului lasă multe de interpretat.

Dacă un câine latră, acest lucru poate fi din mai multe motive: fie vrea să mănânce, fie te atenționează că este cineva la poartă, ori te apără. Lătratul insistent și acompaniat de mârâit este un semn de pericol. Cel mai bine ar fi să nu te apropii de un patruped care ți-a arătat colții sau te privește fix în ochi. De asemenea, dacă latră și nu își mișcă deloc coada, acesta este un avertisment că trebuie să te îndepărtezi.

Care sunt cele cinci rase de câini care nu prea latră:

  • Cavalier King Charles Spaniel
  • Golden Retriever
  • Collie
  • Setter irlandez
  • Shar-pei
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI