Câini care nu latră – cele mai tăcute 5 rase din întreaga lume

Câini care nu latră – cele mai tăcute 5 rase din întreaga lume
Câini care nu latră

Câinele este animalul de companie preferat de oameni, desigur, în funcție de preferințele fiecăruia. Atașamentul și loialitate față de stăpân îl face să fie unul dintre cele mai iubite animale de companie. La fel ca și oamenii, câinii au caractere diferite, în funcție de cum au fost crescuți. În cazul câinilor, depinde și de rasă. Există câini care sunt mai agresivi, alții sunt mai liniștiți, unii latră mult iar alții aproape deloc.

Tu știi de ce latră câinii?

Câinii latră din diferite motive, iar noi nu ne putem seama de fiecare dată de ce. Dacă ai observat că patrupedul tău latră prea mult, iată câteva posibile motive.

Vrea să te protejeze pe tine sau teritoriul său

Dacă un om necunoscut de apropie prea mult de tine sau de teritoriul său, câinele tău poate începe să latre excesiv. Pe măsură ce „pericolul” se apropie din ce în ce mai mult, el poate lătra mai agresiv și într-un ritm mai alert. Poate că în ziua de azi, acest tip de comportament poate fi deranjat, însă, în trecut reprezenta un avantaj deoarece oamenii erau avertizați de posibilele pericole.

Se simte singur sau este plictisit

Câinii sunt animale ce preferă să trăiască în haită. Dacă sunt lăsați singuri pentru o perioadă mai îndelungată de timp, vor lătra pentru că sunt triști sau că sunt plictisiți.

Vrea să se joace

Unii câini latră când vor să salute sau să se joace. Este modul lor de a atrage atenția. Dacă ai un câine acasă, sigur faci diferența dintre un lătrat agresiv și unul care cere doar joacă.

Lătrat compulsiv / anxietate de despărțire

Dacă latră compulsiv și dă dovadă de mișcări rapide precum alergatul în cerc fără oprire și fără motiv, ar trebui să consulți un medic veterinar.

Rase de câini ce sunt foarte tăcute

Cu toate acestea, există rase de câini care sunt foarte tăcute și latră foarte rar. Nu este neapărat un lucru rău și nu trebuie să vă îngrijorați. Iată câteva exemple de rase de câini ce sunt mai tăcute.

  • Collie

Este un câine afectuos și prietenos, perfect pentru o familie. Latră doar când are ceva de transmis iar dacă are parte de multă mișcare, este posibil să nu-l auzi toată ziua.

  • Setter irlandez

Este un câine cu foarte multă energie. Dacă îl duci des în natură să-și consume cât mai mult energia, nu va lătra foarte des. Este un câine perfect pentru familie dacă nu este ținut prea mult în casă.

  • Shar-pei

Dacă ar trebuie să caracterizez prin două cuvinte această rasă, aș alege încrezător și tăcut. Este un câine excelent de pază și latră doar atunci când simte pericol sau vrea joacă.

  • Golden Retriever

Este foarte jucăuș și pregătit să-și facă noi prieteni. Cel mai probabil îl vei găsi alergând după mingea de tenis într-un parc. Dacă își folosește energia pentru joacă, nu va lătra prea des, decât atunci când vrea mai multă joacă.

  • Cavalier King Charles Spaniel

Este o rasă din ce în ce mai apreciată și populară. Preferată de stăpâni pentru că este mic și jucăuș. Preferă compania omului și urăște să fie singur. Are nevoie de mult dresaj pozitiv pentru a deveni companionul perfect, dar nu este deloc gălăgios.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI