Cele mai murdare lucruri pe care le atingi în fiecare zi. În ce pericol te afli, de fap

Cele mai murdare lucruri pe care le atingi în fiecare zi. În ce pericol te afli, de fap
Acestea sunt, de fapt, cele mai murdare obiecte pe care le atingi mereu

Cu siguranţă ai auzit că cele mai murdare lucruri pe care le atingi în fiecare zi te expun unui mare pericol. Bacteriile, virusurile şi germenii ar trebui evitaţi de toată lumea, însă acest lucru este imposibil, spun specialiştii.

Acestea sunt cele mai murdare lucruri

Printre cele mai murdare lucruri pe care le atingi în fiecare zi se numără banii. Motivul?! Sunt plimbaţi de la o persoană la alta cu uşurinţă, transmiţând tot felul de agenţi patogeni, printre care E. coli, gripa, Salmonella, rotavirus sau hepatită. Pentru a vă feri de aceste bacterii este important să igienizaţi mâinile după ce aţi umblat cu monede sau bancnote.

Un alt obiect plin de germeni este căruciorul/coşul de cumpărături. Atins de clienţi, dar şi de angajaţii magazinului, acesta ascunde tot felul de germeni. Desigur, nu te aştepta să fie dezinfectat periodic, aşa cum susţin multe lanţuri de magazine, aşa că fii precaut şi şterge mânerul.

Telefonul mobil este unul dintre cele mai folosite obiecte, motiv pentru care pe suprafaţa lui se găsesc zeci de mii de bacterii, avertizează medicii. Un studiu a demosntrat ca peste 17.000 de germeni îşi găsesc mediul perfect pentru a se dezvolta.

“Un obiect pe care îl atingem des este telefonul mobil. Trebuie să vă asigurați că vă curățați suprafețele telefonului. Există destul de multe microorganisme pe telefoane, deoarece le țineți aproape de piele, le folosiți tot timpul. Vorbiți la ele, iar în timpul convorbirii se eliberează picături de apă la fel ca și în vorbirea obișnuită (față în față). Așadar, să vă mențineți telefonul curat în permanență, nu e deloc un lucru rău”, spune medicul Kenneth Mak.

Mânerul pompei de carburant, plin de bacterii

Dacă până acum nu aţi dat importanţă acestui lucru, specialiştii trag un semnal de alarmă: mii de persoane intră, zilnic, în contact cu mânerul pompei de carburant. Un studiu a arătat că pe acest obiect vieţuiesc milioane de bacterii. Acelaşi lucru este valabil pentru mânerele portierelor, schimbătorul de viteză, dar şi pentru volan.

Poşeta se află şi ea pe lista celor mai murdare lucruri. Deşi punem mereu produse pline de bacterii în ea, aceasta este curăţată mult prea rar. Dozatorul de săpun este un alt exemplu. Asta pentru că mâinile tale sunt murdare atunci când îl apeşi. Suportul pentru periuţa de dinţi este obiectul cu cea mai mare densitate a germenilor, aşadar trebuie curăţat cât mai des cu mare grijă. Dacă aveţi maşină de spălat vase, îl puteţi curăţa în acest mod.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI