Cele mai mari pensii din România. Câți bani câștigă, de fapt, cei mai bogați pensionari

Cele mai mari pensii din România. Câți bani câștigă, de fapt, cei mai bogați pensionari

Pensiile speciale au reprezentat mereu un subiect controversat în România. Care sunt, în realitate, cele mai mari pensii militare din țară și cine sunt foștii generali care încasează peste 7.000 de euro lunar.

Săracii pensionari bogați. Cele mai mari venituri lunare de la stat din România

În condițiile în care pensiile militare sunt confundate cu cele acordate oamenilor legii, un lider sindical a solicitat Caselor Sectoriale de Pensii ale MApN și Ministerului de Interne să dezvăluie care sunt cele mai mari pensii militare acordate foștilor angajați din Administrația Națională a Penitenciarelor și din Armată.

Cele mai mari pensii din România. Câți bani câștigă, de fapt, cei mai bogați pensionari
Foștii generali care încasează peste 7.000 de euro pe lună

Potrivit Casei de Pensii Sectoriale a MApN, cea mai mare pensie acordată unui militar ajunge la 35.160 de lei pe lună, adică peste 7.000 de euro. Sursa menționată a precizat că cel care primește acești bani este un fost magistrat militar a cărui pensie „a fost actualizată/recalculată în raport cu baza de calcul întocmită și comunicată de către Direcția Instanțelor Militare”.

Fost director al unei companii aflat în subordinea Armatei, pensie mai mare decât salariul președintelui României

Pe locul al doilea, potrivit Gândul.ro, se găsește un fost director al unei companii care se află în subordinea Armatei. Acesta s-a pensionat cu suma de 27.544 de lei, adică mai mult decât salariul lunar al președintelui României, de 24.960 de lei.

Cea mai mare pensie pe care o primește un subofițer al MApN este de 10.478 de lei. De asemenea, pensii amețitoare sunt și la Administrația Națională a Penitenciarelor. Ofițerul cu cea mai mare pensie încasează 22.925 de lei, iar pe primul loc la categoria subofițeri găsim o pensie netă de 10.040 de lei.

Trebuie precizat, însă, că aceste pensii reprezintă sectorul excepțional, în condițiile în care pensiile medii pe care le primesc foștii militari și angajați ai închisorilor sunt de aproape 4.700 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI