Cele mai luxoase obiecte ale soților Ceaușescu. Familia de dictatori șochează și acum, la peste 30 de ani de la Revoluția din 1989, cu luxul orbitor în care a trăit. Aveau piscină interioară, sală de cinema și băi placate cu aur de 9k. În total, impresionanta vilă are 174 de încăperi, dintre care 50 pot fi vizitate acum. Unde le poți vedea și în zilele noastre, vezi în rândurile de mai jos.
Casa Ceaușescu surpinde prin numeroasele obiecte de lux pe care cei care îi calcă pragul le pot vedea. Cei doi dictatori, Nicolae și Elena Ceaușescu, au trăit într-o bogăție inimaginabilă, în timp ce românii făceau foamea. Dictatorii aveau piscină interioară, sala de cinema și băi placate cu aur de 9 karate. Vila în care locuiau are 174 de încăperi, dintre care 50 sunt deschise pentru vizitatori.
Fosta reședință a familiei Ceaușescu este cunoscută și sub numele de Casa Ceaușescu, precum și Palatul Primăverii. Acolo, timp de 24 de ani, între 1965-1989, Nicolae și Elena Ceaușescu au trăit într-un lux orbitor, alături de cei trei copii ai lor, Nicu, Zoia şi Valentin.
Construcția clădirii dictatorilor a fost inspirată de unele dintre vizitele în străinătate ale soţilor Ceauşescu, cum ar fi cele de la Palatul Buckingham sau Versailles.
În timp ce românii abia trăiau de pe o zi pe alta și vedeau luxul doar în filme, familia Ceaușescu se scălda în obiecte extravagante și opulență. Printre numeroasele încăperi, Casa Ceaușescu avea și o zonă de fizioterapie care cuprindea saună, băi galvanice, ozonoterapie, electroterapie, dar și dușuri scoțiene.
Apărută şi în presa străină, cea mai spectaculoasă încăpere din Casa Ceaușescu este baia, care este poleită cu aur. Aceasta a fost realizată din mozaic italian cu foiţă din aur industrial de 9k.
Soții Ceaușescu aveau și piscină interioară impresionantă cu un ansamblu mozaical strălucitor. Lucrarea complexă a fost făcută de Olga Porumbaru şi Florin Pârvulescu, iar construcţia se spune că a durat nu mai puțin de doi ani.
De asemenea, cele mai multe dintre obiectele din Palatul Primăverii sunt fabricate în România, artiştii autohtoni făcând numeroasele sculpturi din lemn sau marmură.
Casa Ceaușescu conține o impresionantă colecţie de tablouri semnate de Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpăna, Dumitru Ghiaţă și George Baron Lowendal.
Printre cele mai atractive încăperi se numără și biroul lui Nicolae Ceaușescu, unde dictatorul avea întâlniri cu consilierii săi apropiaţi. Printre obiectele de lux din această cameră se găsește și setul de porţelan primit cadou de la Regina Elisabeta a II-a a Angliei, precum și un covor persan iranian primit chiar de la ultimul rege al Iranului, Mohamed Reza Pahlavi.
După revoluție, Casa Ceaușescu a ajuns în administrarea RAAPPS, iar apoi a devenit vilă de protocol pentru vizitele oficiale. Clădirea de lux este deschisă vizitatorilor din 2016 și este situată pe Bulevardul Primăverii, fiind deschisă publicului de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.