Cele mai scumpe și cele mai ieftine locuințe din Europa. România are 6 orașe în acest top

Cele mai scumpe și cele mai ieftine locuințe din Europa. România are 6 orașe în acest top
Cele mai ieftine orașe din Europa pentru a cumpăra o casă 

Dacă locuiți într-o țară europeană, și prețurile sunt exorbitante, puteți locui în alte capitale mai ieftine. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că Londra este unul dintre cele mai scumpe orașe europene pentru a cumpăra o casă. Cumpărarea unei proprietăți într-o capitală mai ieftină ar putea fi soluția pentru problemele cu locuința. Conform unui top al celor mai ieftine capitale, Bucureștiul ocupă un loc 9, cu cele mai ieftine prețuri din Europa.

Cele mai puțin accesibile orașe europene pentru a cumpăra o casă

Acum restricțiile de pe continent se ridică treptat. Unii dintre noi putem începe să ne gândim în siguranță la trecerea frontierelor din nou. V-ați întrebat vreodată cum sunt prețurile locuințelor în capitalele Europei? Un studiu realizat de  Deloitte a făcut câteva săpături. Companiile au indexat toate marile orașe pe baza prețurilor lor medii pentru cumpărarea unei case.

Studiul a determinat, în cele din urmă, care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe capitale europene. Topul celor de la Deloitte, un top al celor mai scumpe locații pentru o casă din Europa, a poziționat Bucureștiul pe locul 153. Parisul a fost catalogat ca cel mai scump oraș, depășind astfel Londra.

Capitala franceză ia titlul de cel mai scump oraș european pentru a cumpăra o casă la o medie de 534.226,88 lire sterline. În ciuda acestui fapt, aproximativ 65% dintre francezi dețin proprietăți în Paris. Cu toate acestea, Londra ajunge pe locul doi.

O casă în această metropolă engleză vă va aduce înapoi 500.310 lire în medie. Pentru a cumpăra o casă va trebui să plătești 11.092 lire sterline pe metru pătrat.

Cele mai ieftine orașe din Europa pentru a cumpăra o casă

Compania de asigurări Deloitte a mai realizat un top al celor mai ieftine capitale din Europa, de unde ne-am putea cumpăra la prețuri, relativ mici, casa visurilor noastre. Studiul a constatat care sunt cele 15 orașe din Europa în care este mai ușor să cumpărați o casă.

Moldova ocupă primul loc, cu prețul mediu al unei case sub 50.000 de lire sterline, mia exact la 49.673 lire sterline. Aici poți cumpăra o casă cu 831 lire sterline pe metru pătrat în centrul orașului, respectiv 543 lire sterline în afara orașului, vorbind aici de Chișinău. Împreună cu o factură lunară medie de 84 lire sterline pentru utilitățile de bază, Moldova este un loc incredibil de accesibil.

Pentru câteva mii de lire sterline sau mai mult, se poate cumpăra o casă în Macedonia de Nord. Aici, o mare majoritate, 89% din macedoneni, dețin propria casă. Prețul mediu al unei case se reduce la 56.516 lire sterline.

Suma reprezintă aproximativ 1.079 lire sterline pe metru pătrat în centrul capitalei sale, Skopje. În afara capitalei, mai spun cei de la CIA Landlords, poți cumpăra o casă cu 771 lire sterline pe emtrul pătrat.

A treia țară care oferă case la prețuri avantajoase este Bosnia și Herțegovina, unde o casă costă în medie 66.064 de lire sterline.

Bucureștiul ocupă locul 153 între capitalele europene

În același top 15, Bucureștiul ocupă locul 153. Conform studiului, media prețurilor este de  1.905 euro pe metrul pătrat. În topul celor de la Deloitte apar și alte cinci orașe românești. De exemplu, orașul Cluj Napoca este pe primul loc, în acest top al orașelor românești.

Orașul Cluj, care se situează pe locul 141, are un preţ mediu al locuinţelor de 2.203 euro pe metrul pătrat. Surprinzător orașul Oradea apare în acest top, cu  1.168 euro pe metrul pătrat, ocupând locul 189.

Constanţa, cu 1.328 euro pe metrul pătrat, ocupă locul 180. Craiova, cu un cost de 1.353 euro pe metrul pătrat, ocupă locul 178, iar Timişoara ocupă locul 172, cu un cost de 1.496 euro pe metrul pătrat de casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI