25 apr. 2021 | 11:33

Cele mai frumoase locuri din Islanda – Top 10 cele mai interesante destinații de pe insulă

Diverse
Cele mai frumoase locuri din Islanda - Top 10 cele mai interesante destinații de pe insulă
Cele mai frumoase locuri din Islanda

Islanda, insula de foc și gheață, tărâmul nordic al Europei, este cunoscută pentru cele mai râvnite destinații turistice ale planetei. Pentru aventuri dar și pentru cei ce iubesc natura și vor să experimenteze ceva diferit în vacanțele lor. Islanda le oferă tot felul de atracții: gheizere, vulcani, fiorduri, izvoare de ape termale și multe alte locuri minunate ce trebuie vizitate.

Islanda este o țară cu aspect selenar, ceea ce înseamnă că, într-o mare parte, vegetația nu poate să crească. Acest lucru este din cauza solului vulcanic. Resursele acestuia sunt limitate, dar uimește cu peisaje fabuloase. Dacă ai de gând să vizitezi Nordul în viitorul apropiat, iată câteva sugestii de ce poți vizita în Islanda, o țară cu adevărat fascinantă.

Cele mai frumoase locuri din Islanda

  • Admiră balenele în apropiere de Reykjavik

Nu contează în ce perioadă vizitezi Islanda, spectacolul balenelor este mereu disponibil. Desigur, este mult mai frumos vara, atunci când poți găsi chiar și excursii zilnice speciale. Organizatorii spun că șansele ca balenele să fie găsite sunt mari, de 80-90%, în funcție de perioada anului. Balenele înoată chiar și pe lângă bărci, deci este un spectacol total.

  • Caută gheizerele

Gheizerul Strokkur este cel mai cunoscut și popular din Islanda. Dacă dorești altceva, să știi că cea mai activă zonă de izvoare termale se află în partea de sud-vest a țării și poartă numele de Golden Circle. Acolo vei găsi peste 100 de gheizere ce aruncă apa la înălțimi impresionante.

  • Luminile nordului și aurora boreală

Aurora boreală este una dintre cele mai căutate atracții din Islanda. Ele sunt legate de vânturile solare. Acest spectacol natural și plin de culoare se poate vedea doar în câteva locuri de pe Pământ și doar în anumite perioade ale anului.

  • Parcul Național Landmannalaugar

Parcul este situat în sudul Islandei, fiind o atracție turistică extrem de populară. Principala atracție sunt, desigur, peisajele fabuloase ale munților, ale câmpurilor de lavă și ale vulcanului Hekla.

  • Peștera Ghețarului

Peștera se găsește în Parcul Național Vatnajokull, în sudul țării. Este o întindere de ghețari și peșteri spectaculoase ce atrage în fiecare an mii de turiști. Parcul este împărțit în patru zone și se concentrează în jurul ghețarului Vatnajokull.

Mai multe locuri frumoase din Islanda

  • Orașul Ajureyri

Orașul este situat în nordul țării și se întinde între munți și cel mai lung fiord din Islanda. Se află la aproximativ 40 km sud de Cercul Polar. Aici vei putea merge la schi pe timpul iernii și poți vizita muzee.

  • Muntele Kirkjufell și Grundarfjördur

La aproximativ două ore de condus din Reykjavik, se află o mică localitate de pescari numită Grundarfjordur. Este situată pe coasta de nord a peninsulei Snaefelness, înconjurat de munți, iar cel mai spectaculos este Muntele Kirkjufell.

  • Cascada Dettifoss

Casca Dettifoss este situată în nordul Parcului Național Vatnajokull. Are o înălțime de 100 m și o cădere de apă înaltă de 45 m. Despre această cascadă se spune că este cea mai puternică din Europa.

  • Biserica Hallgrímskirkja

Această biserică este cea mai recunoscibilă și cea mai înaltă clădire din Islanda. Poți urca în turnul înalt de 73 de metri unde vei găsi o priveliște fabuloasă asupra orașului.

  • Laguna albastră

Laguna este la o distanță de doar 40 de minute de capitală cu mașina personală. Este unul dintre cele mai frumoase spa-uri geotermale din întreaga lume. La Blue Lagoon, apa este turcoaz și fierbinte, iar totul este în aer liber. Apa atinge aproape 40 de grade Celsius, având beneficii asupra sănătății.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Veste mare de la Buckingham. Kate se va transforma total
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro