19 apr. 2024 | 14:28

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simți atât de mic în fața valorii lor

Utile
Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simți atât de mic în fața valorii lor
Există două locuri care ar trebui să fie în capul oricărei liste cu atracții turistice

Dacă ești pasionat de locuri spectaculoase, pe care nu ai apucat să le vezi până acum, ar fi cazul să te gândești să adaugi în lista ta și cele mai faimoase morminte din lume, iar odată ajuns aici, te vei simți atât de mic în fața valorii lor.

Minunile lumii care merită vizitate, măcar odată în viață

Când vorbim de locuri unice și spectaculoase, care merită a fi vizitate, lista este una extrem de lungă, de la Piramidele din Egipt, unde recent a fost descoperit, se pare, mormântul reginei Cleopatra, și până la mormântul lui Agamemnon din Grecia.

Dar, există două locuri care ar trebui să fie în capul oricărei liste cu atracții turistice ale lumii, și vorbim aici despre cele mai faimoase morminte din lume.

Dacă ar fi să vorbim despre cel mai vizitat mormânt din lume, mulți vor spune că poate că cel mai vizitat este mormântul lui Elvis Presley de la Graceland din Memphis, Tennessee.

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simți atât de mic în fața valorii lor

mormântul lui Elvis Presley de la Graceland

Datele arată că sunt peste 600.000 de persoane care vizitează anual Graceland și locul de înmormântare a lui Elvis. Inițial, Elvis a fost înmormântat într-un mausoleu din cimitirul Forest Hills din Memphis, dar trupul său a fost mutat după o tentativă de furt.

Care sunt cele mai faimoase morminte din lume

Dacă ar fi să spunem care este care este cel mai mare mormânt din lume, cu siguranță Daisen Kofun, mormântul împăratului Nintoku, al 16-lea împărat al Japoniei, este cel mai mare din lume ca suprafață, dar cu toate acestea, Piramida lui Khufu din Egipt este cea mai mare ca volum.

Și pentru că ne-am propus să vorbim despre cele mai faimoase morminte din lume, peste tot pe unde am verificat, apar doar 2, unul se află în Egipt, iar celălalt se regăsește în Ierusalim.

Mormântul tânărului faraon egiptean Tutankhamon

Dacă despre al doilea, mai mult ca sigur, că v-ați dat seama, despre primul se vorbește și astăzi cu multă fascinație și patos, fiind vorba despre celebrul mormânt al tânărului faraon egiptean Tutankhamon, descoperit în 1922, acre face și astăzi parte din cele 20 de curiozități din Egipt.

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simti atat de mic in fata valorii lor

La vremea respectivă, artefactele rafinate ale regelui Tut și altarul său funerar elaborat au captivat lumea și au oferit noi informații despre Egiptul antic. Un secol mai târziu, descoperirea încă uimește și a avut o influență de durată asupra domeniului arheologiei, precum și asupra identității naționale egiptene.

Așa cum nu de puține ori aveau să spună mai toți arheologii, Tutankhamon nu a fost un rege deosebit de important, dar mormântul său a fost singurul mormânt regal găsit intact în epoca modernă. Mormântul a fost important pentru că le-a permis arheologilor să vadă cum arăta mormântul unui rege egiptean și să afle mai multe despre Egiptul antic.

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simti atat de mic in fata valorii lor

De cealaltă parte, nu la mare distanță de locul unde s-a descoperit acest mormânt, se află un altul, poate la fel de important, sau mult mai important, aflat în vechiul oraș al Iersualimului, în Biserica Sfântului Mormânt, mormântul lui Iisus Hristos.

Mormântul lui Iisus, unul din cele mai faimoase morminte din lume

Deși se mai dezbate și astăzi dacă aici este cu adevărat locul în care trupul Mântuitorului avea să fie îngropat, locul în sine are o semnificație aparte pentru creștinătate, iar în perioada Paștelor, aici este plin de pelerinii care vin să se roage.

Istoria ne spune că aici, după ce Constantin, primul împărat creștin al Romei, a ajuns la putere în 306, a ordonat ca templul păgân construit deasupra mormântului lui Iisus să fie demolat.

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simti atat de mic in fata valorii lor

Inginerii lui Constantin au dezgropat mormântul lui Iisus, care fusese sculptat în stâncă și l-au închis într-un edicul, iar apoi au construit Biserica unică a Sfântului Mormânt în jurul mormântului.

Biserica a fost sfințită în anul 336, iar de-a lungul anilor, biserica a fost deteriorată și renovată de mai multe ori. Persanii au incendiat-o în 614, iar apoi a fost restaurată de împăratul Heraclius în 630. Egiptenii au distrus-o în jurul anului 1009, și din nou a fost restaurată.

Astăzi, din cauza restaurărilor succesive și a influenței diferitelor comunități creștine, arhitectura Sfântului Mormânt este un amestec de stiluri estetice, iar conform unui aranjament făcut în 1852 de către turcii otomani, care conduceau Ierusalimul la acea vreme, șase comunități creștine diferite controlează biserica, fiecare cu propriile capele desemnate în interiorul spațiului.

Cele mai faimoase morminte din lume. Te vei simti atat de mic in fata valorii lor

Această tradiție continuă și astăzi, iar cele trei comunități creștine principale active aici sunt greco-ortodoxă, romano-catolică și armeană ortodoxă.

Concluzie

Deși sunt multe alte locuri de vizitat, poate la fel de spectaculoase, cu toate astea merită să ajungi, măcar odată, la cele mai faimoase morminte din lume, fiecare având însemnătatea și semnificațiile sale, adânc înrădăcinate în cultura locală și universală.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Ce ingrediente conțin celebrele nuggets de la McDonald’s? Reprezintă unul dintre cele mai adorate produse de către copii
EVZ.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cutremur în mass-media. Dispare după o activitate de 20 de ani
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro