Nu mai este pentru nimeni un secret că Horia Vîrlan este unul dintre cei mai îndrăgiţi bucătari din România. Maestrul proaspăt întors la Prima TV şi-a dezvăluit reţeta celor mai bune murături crocante. Iată cum se prepară!
Îndrăgit de telespectatori şi un maestru bucătar cu renume, Horia Vîrlan este foarte priceput şi la pusul conservelor şi murăturilor pentru iarnă. De curând, acesta a dezvăluit reţeta murăturilor sale crocante şi îţi explică fiecare pas.
„Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie să fie foarte proaspete, apoi trebuie să fie bine spălate şi zvântate. Sarea folosită este bine să fie de salină (fără iod), iar borcanele trebuie să fie perfect spălate şi opărite. De aici, încolo, nu mai este decât experienţă şi muncă”.
Ingrediente necesare pentru un borcan de 5 litri:
Mod de preparare
Mai întâi se pregăteşte saramura: apa, oţetul, sarea şi zahărul se pun la fiert, iar la final se adaugă şi condimentele. Apoi, se aşază jumătate din mărar, hrean, usturoi şi ardei iuţi pe fundul borcanului, după care se alternează cu legumele. La final adăugaţi ce a mai rămas din mărar, usturoi, hrean şi ardei iuţi şi turnaţi zeama. Puneţi capacul şi gata! Nu va mai rămâne decât să aşteptaţi o lună pentru a gusta aceste murături delicioase.
De asemenea, celebrul bucătar a ţinut să ofere câteva sfaturi care să vă ajute în a obţine cele mai bune şi crocante murături. În primul rând, este necesar ca toate legumele să fie foarte bine spălate şi zvântate. Apa folosită pentru saramură trebuie să fie curată, fără clor, iar saramura turnată cât mai fierbinte în borcane. Mişcaţi bine borcanele pentru a nu rămâne bule de aer.
După ce a plecat în 2019 de la Prima TV din cauza unor neînţelegeri financiare, Horia Vîrlan revine la postul care l-a consacrat. Acesta va prezenta o nouă emisiune – „Alege rețeta națională”- şi va porni într-un turneu în întreaga ţară pentru a găsi cei mai talentaţi bucătari din România.