Cele mai bune locuri de camping din România. Le-ai încercat?

Cele mai bune locuri de camping din România. Le-ai încercat?
Cele mai bune locuri de camping din România

Cele mai bune locuri de camping din România. Campingul în țara noastră poate fi o activitate foarte distractivă și tot mai multe persoane încep să fie interesate de o astfel de aventură. Familiile cu copii sunt de regulă cele mai încântate de camping și indiferent că aleg să campeze într-o rulotă sau cort se bucură de experiență.

Avantaje și dezavantaje ale campingului

Dacă te gândești și tu într-o astfel de vacanță, trebuie să știi care sunt avantajele și dezavantajele în această situație, dar și care sunt cele mai bune locuri de camping din România.

Un avantaj al campingului este că petreci mai mult timp în aer liber. În plus, peisajele noastre sunt spectaculoase și mereu există alternativa de off camping. Campingul te ajută să te deconectezi de la viața de zi cu zi. Petrecând mai mult timp în aer liber, te vei relaxa și mai mult și vei reduce stresul psihic.

Campingul în România poate fi mai ieftin decât alte forme de vacanță. Deși vei plăti anumite cheltuieli de cazare, ele nu se ridică chiar la nivelul unei călătorii la hotel.

În ce privește dezavantajele, te poți aștepta la un nivel mai scăzut de confort, poate fi aglomerație în locațiile alese sau pot apărea diverse incidente. Spre exemplu, campingul poate fi problematic în zilele ploioase întrucât întreaga zonă se poate transforma într-o mare de noroi și de bălți.

Cele mai bune locuri de camping din România

În România există însă locații inedite de camping. O astfel de locație este Sandalandala, Vama Veche. Dacă te-ai îndrăgostit de Vamă, așa cum era ea odinioară, trebuie să ajungi neapărat în campingul Sandalandala. Aici vei găsi o atmosferă excelentă și te vei simți ca în studenție. Campingul Sandalandala dispune de 5.000 de mp campabili, terasă, zone de relaxare și de stat la umbră, dușuri, toalete și biciclete Pegas.

O altă variantă de locație perfectă pentru camping este Camping Zori – Cloașterf, comuna Saschiz/Mureș.  Zona de camping pentru corturi și rulote dispune și de facilități precum apă, canalizare și electricitate.

Campingul se află în curtea unei foste case parohiale evanghelice. Nu este nevoie să gătești neapărat în minivacanță, întrucât poți primi de la producători locali „coșul cu produse locale”. În plus, copiii cu vârsta de până în cinci ani beneficiază de gratuitate și poți face tururi cu bicicleta, ca să descoperi împrejurimile pitorești.

Te mai poți relaxa și în Țara Nomadă – Munții Apuseni. Țara Nomadă este un hostel amenajat într-un vechi hambar și zonă de campare într-un vechi hambar și zonă de campare cu cortul și cu rulota. Acolo te poți bucura de liniște și de relaxare deplină, întrucât în interiorul campingului nu este permisă muzica. Se pot face și drumeții în natură sau te poți odihni în mijlocul naturii.