31 iul. 2022 | 09:55

Cât costă o noapte de cazare într-un camping din România, cu rulota sau cortul

News
Cât costă o noapte de cazare într-un camping din România, cu rulota sau cortul
Cat costa o noapte de cazare in Romania cu cortul sau rulota

În plin sezon turistic, indiferent că se duc la mare sau la munte, turiștii apelează, din ce în ce mai des, la soluții low-cost de cazare în zonele de camping din România. Fie că mergi cu rulota sau preferi să îți petreci vacanța la cort, iată care sunt cele mai accesibile variante pentru tine.

Ce sume de bani plătesc turiștii pentru o noapte de cazare în camping cu cortul

Tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanța de vară la cort sau în rulotă, iar atmosfera nu se compară cu cea de la hotel sau pensiune, spun românii.

Cei care sunt dornici de aventură și preferă comuniunea cu natura și privitul cerului înstelat, pe timp de noapte, pot opta pentru o variantă low-cost de vacanță, atât pe litoral, cât și în regiunile montane.

De exemplu, la Bran există o zonă de camping, care s-a deschis în luna iunie 2022 și a devenit extrem de populară printre turiști, în condițiile în care, în prezent, 100 de familii s-au cazat aici sunt extrem de mulțumite de condițiile de care au parte.

„Turiștilor le oferim un grup sanitar, avem terasă cu bar, zonă de relaxare, loc de joacă pentru copii, zonă de grătare, utilități, apă, curent, iluminat pe timp de noapte.”, a declarat Ionuț Garbacea, administrator camping, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Turiștii preferă să meargă cu rulota sau cortul decât la hotel

Tot în zona Bran, la cinci kilometri distanță de campingul menționat anterior, se află un alt spațiu special amenajat pentru turiștii care își instalează corturile și stau în rulote, care au venit la munte pentru a evada din rutina marilor orașe.

Turiștii încing grătarele pentru a mânca la prânz și se bucură de activități în aer liber. Pentru a petrece o noapte de cazare în camping, românii plătesc suma de 100 de lei pentru cort și 125 de lei pentru rulotă.

În campingul de corturi din Bușteni, care se întinde pe o suprafață de 2.000 metri pătrați, taxa pe care o plătesc turiștii este de 35 de lei de persoană.

„Avem un proces de strângere a gunoaielor. Fiecare client ne aduce în plăsuță seara, noi luăm și le depozităm la locul lor.”, a specificat administratorul campingului, Hoitan Vlaicu, pentru sursa citată.

Majoritatea preferă să petreacă un sejur low-cost la cort, la marginea pădurii, acolo unde sunt nevoiți să se gospodărească de unii singuri. Își spală vasele și hainele în apa de pârâu, iar nevoile fiziologice îi duc până în inima codrului.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro