Cele mai bune filme cu Jason Statham – top producții 100% de acțiune

Cele mai bune filme cu Jason Statham – top producții 100% de acțiune
Jason Statham și viața lui personală

Jason Statham este unul dintre cel mai cunoscuți actori. Acesta a captivat atenția fanilor cu filme de acțiune, lucru pentru care este și cel mai cunoscut. Pe lângă actorie, este și practicant de arte marțiale. Deci, de cele mai multe ori, își face singur cascadoriile și scenele cu lupte.

Jason Statham și viața sa personală

Actorul s-a născut pe 26 iulie 1967 într-un mic oraș din Anglia, Shirebrook. Părinții săi au fost părinți modești. Tatăl său, Barry Statham a fost vânzător iar mama actorului, Eileen Yates a fost dansatoare.

Pe lângă artele marțiale, acesta a fost pasionat și de înot. A concurat la nivel înalt pentru echipa națională a Angliei. În 1992, a terminat pe locul 12 la Campionatele Mondiale. O perioadă de timp a fost model, a făcut afaceri pe piața neagră și, până la urmă, actor.

Șansa lui Jason de a deveni actor a venit încă de pe vremea de când era model. Primul său rol a fost în filmul „Jocuri, poturi și focuri de armă, filmat în 1998. Acest rol l-a câștigat prin intermediul agenției pentru care lucra ca model, French Connection. Agenția investea o sumă considerabilă în film, așa că l-a prezent pe Jason lui Guy Ritchie. Acesta l-a invitat la o probă pentru noul său film. Rolul pe care ar fi trebuit să-l joace era a unui vânzător de bijuterii pe piața neagră, urmând să cumpere bijuterii false.

Cele mai cunoscute filme

Jocuri, poturi și focuri de armă

După cum am precizat deja, acesta este primul său film. Este un film britanic din 1998 ce îmbină toate genurile. Este vorba despre un tânăr, aprig jucător de cărți. Acesta pierde 500.000 de lire, banii unui lider criminal puternic. Neavând banii necesari, acesta decide, împreună cu un grup de prieteni, să jefuiască o bancă. În acest film, Jason a jucat rolul unui comerciant de stradă.

Jaf în stil italian

Ei bine, în acest film este vorba despre un…jaf. După ce planul a fost executat ca la carte și misiunea a fost îndeplinită, cei responsabili au scăpat fără nici o problemă. Singurul pericol pe care nu îl luase în calcul Mark Walhberg, ce joacă rolul lui Charlie Croker, îl reprezintă chiar unul dintre proprii săi oameni.

După ce banda lor reușește să fure o cantitate impresionantă de aur dintr-un palat elvețian. Singura lor surpriză a fost atunci când află că unul dintre membrii jafului este trădător. Acum este vorba doar de răzbunare. Jason joacă rolul unui membru din bandă.

Furios și iute: Hobbs & Shaw

După 8 filme de succes ce au adunat venituri de 5 miliarde de dolari, franciza Furios și iute revine cu un capitol separat de această dată, Furios și iute: Hobbs & Shaw. Protagoniștii filmului sunt Jason Statham și Dwayne Johnson, jucând rolurile lui Deckard Shaw și Luke Hobbs.

Hobbs (Dwayne) a fost membru de elită al Serviciului de Securitate Diplomatic al Statelor Unite și om al legii. De cealaltă parte, Shaw (Jason) era un soldat britanic. Cei doi s-au înfruntat pentru prima dată în Furios și iute 7, încercând să se elimine reciproc. Însă, de această dată, își unesc forțele pentru a înfrânge pe cineva periculos. Vizionează filmul pentru a afla pe cine, sigur nu vei regreta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI