La ce s-au uitat românii la TV în luna aprilie. Topul filmelor, condus de Antena 1

Printre activitățile principale pe care le desfășoară românii în vreme de pandemie, când marea majoritate stă în autoizolare în casă, figurează vizionarea de filme (62%), potrivit unui studiu realizat recent. Care a fost cel mai urmărit film în luna aprilie, precum și cu cât a urcat acesta cifrele televiziunii față de anul trecut, în cele ce urmează.

Cel mai vizionat film de români în luna aprilie

Cel mai urmărit film, la nivelul întregii țări, în luna sărbătorilor pascale a fost dat de Antena 1, care s-a clasat astfel pe locul întâi pentru prima dată în ultimii ani. Este vorba despre pelicula Iisus din Nazaret, care a adunat, în medie, o audiență nu mai mică de două milioane de telespectatori. Acest lucru se întâmpla în seara de Înviere.

Este interesant de observat faptul că, deși filmul a ocupat pozitia întâi în preferințele urmăritorilor la nivel național, și locul doi la orașe, când vorbim de publicul tânăr lucrurile se schimbă radical. Se are că această categorie a avut cu totul altfel de preferințe.

„Deși avântul Antena 1 a fost mare, Pro TV a dat cele mai urmărite filme în luna aprilie: 16 dintr-un total de 20, la nivelul întregii țări. Pelicule foarte urmărite și difuzate de Pro TV au fost Taken – Teroare în Los Angeles (Liam Neeson), Parteneri neobisnuiti (cu Jet Li) sau Homefront (cu Jason Statham)“, potrivit paginademedia.

S-a înregistrat o creștere remarcabilă a cifrelor

De remarcat este faptul că pelicula Iisus din Nazaret a crescut cifrele Antenei 1 cu mult peste anul trecut, și anume: de la 1,3 milioane de telespectatori la difuzarea din 2019, la aproape 2,1 milioane în luna aprilie a lui 2020.

Taken - Teroare în Los Angeles, al doilea cel mai urmărit film al lunii aprilie
Taken – Teroare în Los Angeles, al doilea cel mai urmărit film al lunii aprilie

Locul secund în topul preferințelor românilor l-a ocupat pelicula Taken – Teroare în Los Angeles, cu îndrăgitul actor, Liam Neeson, care a adunat o medie de 1,9 milioane de telespectatori, iar locul trei i-a revenit filmului Homefront, cu Jason Statham, ce a adunat 1,8 milioane de privitori.