Cele mai bune facultăți din România – Topul anului universitar

Cele mai bune facultăți din România – Topul anului universitar
Cele mai bune facultăți din România

Odată cu terminarea liceului, mulți tineri sunt nehotărâți în privința facultății. Unii sunt fixați de mult pe ce universitate ar dori să urmeze, iar alții sunt în dubii. Desigur, depinde de dorințele fiecăruia și ce fel de cariera vor să-și construiască. Așa că ne-am gândit să întocmim un top cu cele mai bune facultăți din România, poate le ușurăm decizia.

Cele mai bune facultăți din România

 • Universitatea din București

Este o universitate de stat din București și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, după unele topuri, poate chiar și cea mai prestigioasă. După Universitatea din Iași, este a doua universitate modernă a României. A fost fondată în 1864. Multe personalități de seamă au absolvit aici: membri ai Academiei Române, scriitori, politicieni, diplomați, cercetători și profesori la alte universități din lume.

Universitatea din București oferă un număr impresionant de programe de studii. De exemplu, vei avea de ales între: 22 programe de scurtă durată, 12 programe de învățământ deschis și de la distanță, 75 de programe de lungă durată, 120 de programe de masterat, peste 50 de programe de doctorat, programe de reconversie profesională și de perfecționare, programe de înalte studii postuniversitare.

În anul 2011, Universitatea din București a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație, un lucru ce nu este ușor de obținut.

 • Universitatea Politehnică din București

La fel ca și Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București este, de asemenea, o instituție de învățământ superior din București, înființată tot în 1864. În același timp, este cea mai mare universitate tehnică din țară. Are peste 25.000 de studenți și 15 facultăți. Este membră a Alianței Române a Universităților Tehnice, aici sunt incluse cele mai importante universități cu profil tehnic din țară.

Ca și facultăți, aveți de ales între 15:

 1. Facultatea de Energetică
 2. Facultatea de Inginerie Electrică
 3. Facultatea de Automatică și Calculatoare
 4. Facultatea de Electronică
 5. Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică
 6. Facultatea de Inginerie a Sistemelor Biotehnice
 7. Facultatea de Inginerie și Management al Sistemelor Tehnice
 8. Facultatea de Transporturi București
 9. Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor
 10. Facultatea de Inginerie Medicală
 11. Facultate de Științe Aplicate
 12. Facultate de Inginerie cu predare în limbi străine
 13. Facultate de Chimie Aplicată și Știința Materialelor
 14. Facultatea de Inginerie Aerospațială
 15. Facultate de Știință și Ingineria Materialelor
 • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

UAIC este o universitate de stat din Iași și o instituție prestigioasă de învățământ superior din România. A fost fondată la scurt timp după formarea Principatelor Unite, în 1860. Primul sediu al Universității a fost casa Calimah-Ghika. Aceasta a fost o clădire impunătoare din fosta Ulița Goliei. Apoi, sediul principal s-a mutat în clădirea din Copou, în 1897.

Situată într-o zonă cu cartiere istorice ale orașului, Copou, Universitatea cuprinde 15 facultăți și un număr impresionant de centre de cercetare. A obținut recunoaștere pe plan național și internațional datorită realizărilor pe plan educațional și științific. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior cu renume și cu tradiție, fiind în același timp una modernă.

În 2011, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost clasificată ca făcând parte din prima categorie, cea a universităților de cercetare avansată și educație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI