Cele mai bune cartiere din Iași. Unde trebuie să locuiești, de fapt

Cele mai bune cartiere din Iași. Unde trebuie să locuiești, de fapt
Iași poate oferi avantaje și dezavantaje, când vorbim de locuințe

Există o mulțime de lucruri de făcut în Iași, de la activități distractive la explorarea unora dintre siturile sale culturale. Dar dacă vrei cumva să te muți aici, este important să știi care sunt cartierele în care merită să locuiești.

Cele mai bune cartiere din Iași

Una din zonele bine cotate din Iași este zona de centru, sau cum mai e cunoscută ”zona Independenței”, aflată în dreptul bulevardului cu același nume. Zona este una din cele mai căutate mai ales pentru cei care vor să stea cu chirie. Avnatajele acestei zone sunt mijloacele de transport în comun,. Sunt foarte aproape care fac legătura cu toate marile centre comerciale din oraș și centrele medicale importaante. Dacă e, se pot menționa aici Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul Sf. Parhon, Spitalul de Neurochirurgie.

O altă zonă căutată este Tătărași, aici majoritatea cliențilori sunt studenții aflați la facultățile din oraș. Este situat mai departe de centrul Iașiului, ăn comparație cu zona Independenței, dar se diferențiază prin aerul curat, spațiul verde și liniștea din zonă. Aici au fost construite blocuri noi dar și cele vechi au fost renovate. Singurul impediment este transportul în comun, astfel că este necesar să ai mașină personală pentru a te putea deplasa spre centru.

Iași, oraș istoric, cu multe oportunități
Iași oferă o varietate de oportunități pentru un posibil locuitor

Următoarea pe listă, este celebra zonă Copou, aflată lângă cel mai mare parc din oraș, Parcul Copou. Aici liniștea este principalul atuu, zonele pline de verdeață și partea istorică a orașului din Moldova. Foarte multe case vechi, Parcul Copou, celebra Grădină Expozițională și Grădina Botanică, fac din zona Copou una din cele mai căutate zone de locuit. Prețurile variză între 350 și 500 de euro pe lună, dacă vorbim de închiriat.

Cartierul ”Podul Roșu”, fiind considerată zonă centrală, atrage și sume mari, mai ales la închiriere. Se află în apropierea complexului Palas Mall, dar prețurile sunt ceva mai piperate. Dacă ești student nu este recomandat să închiriezi aici, doar dacă ești dintr-o multinațională și ai un job care să-ți permită închirierea unui apartament aici.

Unde trebuie să locuiești, de fapt, în Iași

Indiferent de ce zonă a Iașiului vorbim, fiecare are avantajele și dezavantajele sale, cu prețurile mai mari sau mai mici, în funcție de necesități și statutul social. Dar, dacă vrei cu adevărat, ca în orice alt orșa mare din România, vei găsi ceva și pe buzunarul tău. Ai toate șansele să găsești ceva pe gustul tău. Pentru mai multe infromații cititi lista completa a celor mai bune cartiere din Iasi pe Stiridinlume.ro!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI