Cele mai bune amandine făcute în casă. Ingredientul secret pentru a ieși la fel ca în cofetării

Celebrele prăjituri Amandina, deliciu culinar

Celebrele prăjituri Amandina, sunt prăjiturile tradiționale românești cele mai populare. Când eram copii mergeam la cofetărie și mâncam amandine, savarine sau tarte cu fructe, adevărate delicii culinare. Deși aparent greu de făcut, rețeta este foarte simplă și nu necesită foarte mult timp.

Celebrele prăjituri Amandina, deliciu culinar

Prăjiturile Amandina a fost populară în cofetăriile românești încă din anii 1960 și este de obicei decorată cu un pic de cremă și o bucată subțire de ciocolată în formă de diamant deasupra. Amandina era prājitura noastră preferată, când eram copii. De cele mai multe ori o găseam sub formă de pătrate, dar cofetarii făceau și celebrul tort Amandina, cu exact aceleași ingrediente.

Rețeta clasică a prăjiturii Amandina este una, pe cât de simplă, pe atât de complexă. Dar, cu răbdare și pasiune, poți să-ți faci singur acasă prăjitura Amandina. Dacă ai fost fan al acestui produs de patiserie, îți propunem o rețetă clasică. Tot ce ai nevoie, sunt ingredientele, pasiunea pentru gătit și poți să te apuci de teabă.

Rețeta prăjiturii Amandina

În esență Amandina este un tort tradițional românesc de ciocolată, umplut fie cu ciocolată, fie cu cremă de migdale. Tortul are patru componente, tortul sponge, siropul, umplutura și glazura.

Prăjitura Amandina se face cu ouă, zahăr, apă, făină, ulei și cacao, umplutura, din cremă de unt de ciocolată, constă din ouă, zahăr, unt, vanilie și cacao, siropul se face cu apă, zahăr și rom, iar glazura se face cu ciocolată și frișcă. În rândurile ce urmează îți oferim ingredientele necesare, după ordinea preparării:

Ingrediente pentru tortul de burete:

 1. 260 g zahăr;
 2. 8 ouă;
 3. 40 ml apă;
 4. 50 ml ulei;
 5. 30 g cacao;
 6. 150 g făină.

 

Ingrediente pentru umplutură:

 1. 4 ouă;
 2. 200 g zahăr;
 3. 330 g unt nesărat, la temperatura camerei;
 4. 2,5 linguri de cacao.

 

Ingrediente pentru sirop:

 1. 400 ml apă;
 2. 200 g zahăr;
 3. 2 linguri de cappuccino.

 

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

 1. 250 g ciocolată;
 2. 150 ml frișcă.

 

 

Cum preparăm prăjitura Amandina

Odată ce avem toate ingredientele pregătite, pentru fiecare în parte, ne apucăm de treabă, și începem prima dată cu partea de tort. Astfel că, pentru început bateți albușurile și apa cu un mixer până se formează vârfuri rigide. Adăugați zahăr și bateți până se dizolvă.

Primul pas, prepararea tortului

Într-un castron separat, amestecați gălbenușurile și uleiul. Introduceți gălbenușurile de ou, apoi combinați făina cu cacao. Dați mixerul la o viteză mai mică și amestecați cu grijă amestecul de făină și cacao până când este combinat.

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute blatul, sau până se rumenește. Ca să vedeți dacă s-a copt bine puteți introduce o scobitoare în blat și dacă iese curată, atunci este gata.

După ce am făcut primul pas,a dică tortul, ne îndreptăm atenția spre următoarea componentă din prăjitura Amandina, și anume umplutura.

Pasul doi, pregătirea umpluturii pentru Amandina

Ca să avem o umplutură consistentă și delicioasă, în primul rând batem ouăle și zahărul într-un castron peste o oală cu apă clocotită, până devine groasă și cremoasă. Apoi adăugăm jumătate din cacao și amestecăm până se combină bine. Se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească. Cremăm untul și adăugăm cacao rămasă. Se combină cu amestecul de ouă răcit, și se lasă de-o parte.

Bun, am făcut umplutura, acum este momentul să pregătim sirpoul pentru blatul de tort, așa că pornim la drum

Pasul trei, pregătirea siropului pentru blatul de tort, cu un ingredient secret

Pentru sirop, combinăm apa și zahărul și le amestecăm la foc mediu până când zahărul este dizolvat. Se adaugă cappuccino și se fierbe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Pentru un gust aparte, putem să adăugăm un pic de rom la prepararea siropului. Apropos, acesta este incredientul secret, ce dă savoare prăjiturii noastre.

A fost simplu, nu? Acum vine următorul pas în pregătirea preăjiturii preferate, Amandina, și anume asamblarea tuturor elementelor făcute înainte.

Pasul patru, asamblarea prăjiturii Amandina

Așezăm blatul de tort cu partea de jos în sus pe suprafața de lucru.După ce s-a răcit tăiem tortul pe orizontală pe jumătate. Umezim fiecare parte cu siropul de cappuccino, apoi, folosind o spatulă, acoperim uniform partea superioară a primului strat cu umplutura de cacao. Ulerior, facem același lucru cu al doilea strat deasupr, după care tăiem tortul în pătrate.

Am terminat de asamblat prăjitura preferată, dar mai este ceva de făcut, și anume glazura de de-asupra prăjiturii, acea micuță formă de diamant. Așa că, ultimul pas, glazura

Pasul cinci, pregătirea glazurii pentru prăjitura Amandina

Pentru a face glazura de ciocolată, puneți ciocolata și smântâna pentru bătut într-o cratiță mică la foc mic. Se amestecă continuu până se omogenizează. Lăsați deoparte câteva minute până devine cald și are o consistență de turnare. După asta o montăm pe fiecare pătrat de prăjitură, și gata, avem Amandina terminată și gata de mâncat.

Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI