Alimentele care nu trebuie consumate înainte să dormim. Ce probleme vom avea

Alimentele care nu trebuie consumate înainte să dormim. Ce probleme vom avea
Ce alimente să nu consumăm înainte să dormim

O serie de alimente ce trebuie evitate înainte de culcare. Toată lumea știe că nu este bine să consume cafea înainte de a merge la culcare dacă vrea să doarmă liniștită. Însă, mai sunt și alte alimente sau băuturi care ar trebui evitate la masa de seară dacă nu vrei să te trezești în toiul nopții.

Alimente ce nu trebuie consumate înainte de culcare

Alcoolul

Motive precum, stresul la serviciu, suprasolicitarea, anxietatea din cauza izolări, te fac să îți dorești bei un pahar cu vin la cină. În cazul acesta, îți poți lua la revedere de la un somn liniștit pe timpul nopții, pentru că alcoolul metabolizează foarte repede în organism și provoacă deshidratare. Precis va trebui să te ridici din pat în mijlocul nopții pentru bea un pahar cu apă.

În loc de paharul cu vin poți bea o cană cu ceai. Amestecă părți egale de păducel, floare de portocal și mușețel în 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se filtrează. Dacă nu poți să bei fără zahăr, se poate adăuga un sfert de linguriță de miere.

Alimentele prăjite

Prăjelile au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate. Dacă te duci somn după ce ai mâncat alimente prăjite, este posibil să întâmpini crampe la stomac sau reflux gastroesofagian.

Pentru a avea un somn liniștit, poți alege alimente bogate în triptofan, un aminoacid necesar pentru sinteza serotoninei, unul dintre neurotransmițătorii din creier care reglează somnul. Potrivit unui studiu, o masă care conține orez thailandez la cină reduce timpul in care adormi la jumătate.

Ce proleme vom avea dacă consumăm aceste alimente înainte de somn
Ce proleme vom avea dacă consumăm aceste alimente înainte de somn

Proteinele

Precum și alte alimente bogate în proteine, carnea nu trebuie consumată la cină, din cauză că necesită un timp de digestie mult mai lung. Organismul se va concentra pe digestie în loc să intre în modul de somn (când se presupune că digestia încetinește cu aproximativ 50%).

Pe de altă parte, poți alege mâncăruri pe bază de carbohidrați care promovează somnul, cum ar fi cartofii.

Înghețata trebuie și ea evitată înainte de somn

Este relaxant să mănânci o înghețată după o zi obositoare, în timp ce urmărești ultimele episoade din serialul tău preferat. Însă aceasta este în cea mai mare parte grăsime și zahăr. Acest lucru vă oferă energie pe termen scurt și va împiedica să adormiți.

Pentru desertul de după cină, poți opta pentru o banană, un măr, smochine sau nuci, care au proprietăți antistres. Și nu consuma ciocolata, care conține cofeină și teobromină, un stimulent care crește ritmul cardiac și poate provoca insomnia, potrivit Bzi.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI