12 iun. 2021 | 13:48

Cel mai simplu mascarpone făcut în casă. Ingredientele secrete cu care rezolvi treaba

Diverse
Cel mai simplu mascarpone făcut în casă. Ingredientele secrete cu care rezolvi treaba
Mascarpone, desertul simplu și delicios

Una din cele mai simple rețete și la îndemână este celebra mascarpone. Dar, și aici, ca să-ți iasă un desert delicios, îți trebuie anumite ingrediente. Unii le spun secrete. Dacă nu ai idei de desert, mascarpone poate să fie soluția la îndemână. Le poți oferi familiei sau prietenilor un desert simplu și delicios.

Mascarpone, desertul simplu și delicios

Celebrul desert italian este o cremă de brânză, obținută prin coagularea smântânii cu un acid, cum ar fi acidul tartric, oțetul, sucul de lămâie sau acidul citric. Mascarpone a luat naștere în Evul Mediu în Lombardia, o regiune din partea de nord a Italiei.

În anii 1500 și 1600, lactatele din regiune au devenit faimoase pentru vânzarea de caș de brânză proaspătă, cunoscut sub numele de mascarpone. Guvernul italian a dat acestui desert, mascarpone, eticheta „produselor alimentare regionale tradiționale”. Astfel încât niciun alt oraș, țară sau stat nu poate pretinde originea și istoria sa.

Unii cred că acest cuvânt, mascarpone, este un derivat al sintagmei spaniole „mas que bueno” (mai mult decât bine) și este un rezultat al stăpânirii spaniole asupra Italiei.

În alte povești se spune că mascarpone provine din cuvântul lombardesc pentru brânză ricotta, „mascarpia”. Brânza ricotta și mascarpone sunt produse folosind un proces similar.

A treia posibilitate este ca numele să provină de la „mascarpa”, un produs secundar din lapte obținut din zerul brânzei maturate.

Mascarpone este o specialitate în Lombardia și este utilizat în multe feluri de mâncare locale, de la sărate la dulci. În Statele Unite, este mai frecvent asociat cu Tiramisu. Majoritatea oamenilor îl folosesc în locul frișcii sau a untului.

Compania de brânzeturi BelGioioso, marca de frunte în brânză mascarpone, comercializează cu sloganul „jumătate din caloriile de unt” pentru a convinge oamenii să înlocuiască brânza mascarpone cu untul.

Rețeta cu ingrediente secrete care te face să te lingi pe degete

Acest desert îl poți face singur acasă foarte repede. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, secrete, și nu mai ești nevoit să-l cumperi din magazine. În mod tradițional, mascarpone se face cu două ingrediente simple: smântână integrală și suc de lămâie.

Se toarnă 2 1/2 cană de smântână cu cel puțin 25% sau 30% grăsimeîntr-o cratiță și se fierbe la foc mediu până când fierbe.

Odată ce crema începe să fiarbă, adăugați 2 1/2 linguri de suc de lămâie și bateți timp de 13-15 minute până se îngroașă. Pentru a ști când este gata, înmuiați o lingură de lemn în cremă și dacă acoperă lingura, puteți opri focul și mutați cratița într-o baie de gheață.

Odată ce crema este rece, se toarnă într-o strecurătoare cu pânză de brânza care acoperă strecurătoarea și un vas dedesubt. Se pune la frigider 24 de ore. Veți primi un pic de lichid separat în vas, pe care îl puteți arunca.

Ceea ce rămâne în pânză este brânza mascarpone, pe care o puteți transfera într-un castron.

Și faceți un preparat delicos, pe care-l puteți servi atât dulce, cât și lângă ceva sărat. Poftă bună!

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro