Cel mai scump oraș din lume în 2021. Surpriză uriașă: au fost depășite Paris, New York sau Los Angeles

Cel mai scump oraș din lume în 2021. Surpriză uriașă: au fost depășite Paris, New York sau Los Angeles
Top 10 orașe scumpe. Ce au dezvăluit specialiștii

New York, Paris, Los Angeles? Nici vorbă! Un oraș a depășit așteptările tuturor, devenind cel mai scump în 2021. Nu mulți se așteptau la așa ceva, dar s-a întâmplat, ținând cont că prețurile au crescut foarte mult în ultima perioadă.

Care este cel mai scump oraș în 2021

Mulți români visează la vacanțe în tot felul de locații sau pur și simplu își doresc să găsească un oraș care să le ofere un trai mai bun. În același timp, în momentul în care se mută, ei au mare grijă la costurile pe care le aduce o astfel de mutare într-un nou oraș.

Cu acestea fiind zise, un oraș a fost desemnat cel mai scump în 2021, așa că toți cei care locuiesc acolo au avut parte de cheltuieli în plus. În urma unui clasament realizat de publicația The Economist, s-a dezvăluit că Tel Aviv este cel mai scump oraș din lume.

Mai exact, în urma creșterii costurilor de trai din toată lumea, capitala Israelului a urcat nu mai puțin de 5 poziții. Tel Aviv se află pe prima poziție a clasamentului realizat de Economist Inteliligence Unit, divizie care ține de publicația menționată mai sus.

Cum arată clasamentul dezvăluit de experți

Acest clasament a fost obținut după folosind indicele Worldwide Cost of Living Index prin care sunt comparate prețurile pentru servicii și bunuri din 173 țări. Spre exemplu, în Tel Aviv, prețurile pentru transporturi și alimente au crescut.

De asemenea, întărirea shekelului în raport cu dolarul a dus la faptul că Tel Aviv a urcat în clasament. Între timp, locul 2 a fost împărțit de Paris și Singapore. Orașele au fost urmate de Zurich și Hong Kong, în timp ce New York s-a clasat pe locul 6.

Mai mult, Geneva a ocupat locul 7, iar Copenhaga, Los Angeles și Osaka au completat top 10. Acest clasament este destul de diferit față de cel de anul trecut, ținând cont că Paris, Zurich și Hong Kong împărțeau primul loc. Totuși, Tel Aviv se află acum în fruntea tuturor!

Care este cel mai ieftin oraș, de fapt

O altă creștere uluitoare a prețurilor a avut-o capitala Iranului, Teheran. Sancțiunile impuse de SUA au dus la majorarea cheltuielilor și la reducerea stocurilor, astfel că Teheran a ajuns pe locul 29, de pe locul 79. Surprizele s-au ținut lanț în acest clasament care indică ce trai există în marile orașe.

Între timp, există și un oraș care a fost desemnat cel mai ieftin în 2021. Specialiștii au clasat Damasc ca fiind extrem de accesibil în acest top.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI