Cel mai rece oraș din lume. Temperaturile ating și -70 de grade Celsius. VIDEO

Te-ai întrebat vreodată cum e cu adevărat să trăiești în cel mai rece oraș de pe Pământ? Ei bine, o femeie din acea zonă îndepărtată a lumii a povestit și a exemplificat cu imagini care e mersul lucrurilor acolo unde temperaturile pot ajunge și la -70 de grade Celsius iarna. Localnicii iau masa din carne crudă de cal și aduc gheață de afară pentru a avea apă. Mai multe detalii, în continuare.

Cel mai rece oraș din lume

O femeie din Siberia a povestit, într-unul dintre clipurile sale încărcate pe Youtube, cum este să trăiești în cel mai friguros loc din lume, unde termometrele arată în sezonul rece chiar și -70 de grade Celsius.

Volggerița Kiun B. este stabilită în Beijing, China, însă a crescut în Yakutia, Rusia, o republică din nord-est cunoscută și sub numele de Sakha sau Yakutiya. Videoclipurile de pe canalul ei de Youtube sunt despre oamenii din cel mai rece oraș de pe Pământ, orașul său natal, și despre condițiile de trai dure pe care le îndură aceștia.

Într-un videoclip încărcat pe site-ul web, Kiun a explicat că purtarea mai multor straturi de haine este „absolut necesară“ pentru oricine care înfruntă climatul arctic.

„Este absolut necesar să poarte mai multe straturi de haine. Genunchii sunt cei mai predispuși la înghețare la temperaturile acelea extreme“, a spus ea, potrivit dailymail.co.uk.

Femeia a mai spus și că temperatura în Yakutia oscilează de obicei în jurul valorii de -58 de grade Fahrenheit (-50 grade Celsius) în ianuarie, însă poate scădea la -95 de grade (-70 de grade Celsius) într-o zi rece.

Citește și: Cele mai friguroase locuri din lume. Siberia nici măcar nu intră în top 5 mondial

Temperaturile ating și -70 de grade Celsius. VIDEO

Aici, în cel mai rece colțișor de pe pământ, localnicii poartă mai multe straturi de haine (jachete de puf, paltoane de blană și pălării, cizme tradiționale yakutiene din piele de ren și măști) pentru a preveni degerăturile.

Într-un alt videoclip, Kiun le-a arătat abonaților o masă cu trei feluri la restaurantul tradițional Yakutian Chochur Muran, care includea pește crud congelat și carne de mânz.

La rândul ei, sora lui Kiun, Dayana, a arătat cum se îmbracă pe timp de zi, începând cu o maletă și o pereche de colanți. Ulterior, femeia a adăugat un pulover cu fermoar și o pereche de pantaloni căptușiți. Pentru a-și păstra tălpile calde, aceasta a optat pentru o pereche de ghete tradiționale Yakutian.

„Femeile din Yakutia au de obicei două look-uri. Unul este mai feminin, cu blănuri făcute din nurcă sau vulpe. Celălalt este mai casual, cu jachete lungi care țin mai multă căldură și sunt mai ieftine decât blănurile“, a mai spus vloggerița.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI