23 aug. 2024 | 08:45

Cel mai mare lanț românesc de magazine și-a schimbat proprietarul. Cine este noul patron al hipermarketurilor La Cocoș

Social
Cel mai mare lanț românesc de magazine și-a schimbat proprietarul. Cine este noul patron al hipermarketurilor La Cocoș
Cel mai mare lant romanesc de magazine si-a schimbat proprietarul

”La Cocoș” este un lanț românesc de hipermarketuri fondat în 2014, care s-a dezvoltat rapid și a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din retailul alimentar de la noi din țară. De curând, el și-a schimbat proprietarul. Află, din rândurile de mai jos, cine este noul patron!

”La Cocoș” și-a schimbat proprietarul

Înființat în 2014, ”La Cocoș” s-a dezvoltat rapid, ajungând unul dintre cei mai importanți jucători din retailul românesc. Însă, pentru a se extinde și mai mult la nivel național, fondatorul Iulian Nica a bătut palma cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). BERD a anunțat că sprijină dezvoltarea cunoscutului retailer, iar investiția se ridică la suma de 10 milioane de euro.

”Suntem mândri de creșterea remarcabilă a La Cocoș și de impactul pozitiv asupra comunităților în care activăm. Parteneriatul cu BERD ne oferă resursele și expertiza necesare pentru a extinde rețeaua noastră într-un ritm mult mai rapid”, a declarat Iulian Nica.

Planurile ambițioase ale companiei includ deschiderea a cel puțin cinci noi locații în următorii doi ani, cu obiectivul de a consolida poziția de lider pe piața locală de retail.

Extindere și modernizare

Pe lângă extinderea rețelei, investiția BERD vizează și creșterea competitivității lanțului ”La Cocoș”. Un aspect important al acestei strategii este modernizarea infrastructurii existente, inclusiv dublarea numărului de automate pentru reciclarea ambalajelor.

Aceasta măsură nu doar că îmbunătățește experiența clienților, dar reflectă și angajamentul companiei față de practicile sustenabile. Cu noua finanțare, ”La Cocoș” va putea să-și diversifice oferta și să își îmbunătățească serviciile, făcând față cu succes competiției acerbe din piață.

”În proiectele de anvergură, partenerii puternici sunt esențiali. Suntem încrezători că, împreună cu BERD și ceilalți investitori, vom atinge noi culmi în retailul românesc”, a adăugat Iulian Nica.

Citește și Un nou supermarket dă fiori greilor Auchan și Kaufland România. Unde apare și când se deschide!

Un viitor promițător

Această tranzacție nu doar că asigură resursele necesare pentru expansiune, dar poziționează ”La Cocoș” ca un potențial lider regional. Noua structură de acționariat, care include fonduri de investiții cu experiență în creșterea afacerilor, oferă retailerului românesc un avantaj competitiv semnificativ.

Pentru clienți, aceasta înseamnă acces la o gamă mai largă de produse și servicii, precum și la prețuri competitive, într-un context în care marii jucători internaționali precum Lidl și Kaufland domină piața. Cu o strategie solidă și parteneri puternici, ”La Cocoș” pare pregătit să redefinească standardele retailului alimentar din România, continuând să ofere valoare și să câștige loialitatea consumatorilor.

Citește și Schimbare în magazinele Lidl. Clienţii o vor observa, se face economie. Se întâmplă în supermarketurile din Irlanda!

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Cel mai cutremurător film a apărut pe Netflix. Atenție! Trebuie să ai inima tare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Doliu în fotbalul românesc. Fostul președinte al celor de la Dinamo s-a stins în noaptea de joi spre vineri
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro